Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsuri de securitate în aeroporturile din Israel: "Europa este cu 40 de ani în urma noastră"

Măsuri de securitate în aeroporturile din Israel: "Europa este cu 40 de ani în urma noastră"

Un articol de: - 25 Mar 2016, 14:20
Măsuri de securitate în aeroporturile din Israel: "Europa este cu 40 de ani în urma noastră" Foto: newsar.ro Externe

Experți israelieni pentru securitatea aeroporturilor spun că nu sunt deloc surprinși de atentatele care au vizat Bruxellesul, afirmând că europenii nu sunt pregătiți să facă față teroriștilor.

Fostul șef de securitate pentru aeroporturile din Israel,Pini Shif, a declarat că europenii sunt în urmă cu 40 de ani în materie de securitate, explicând totodată modul în care sunt păstrate condițiile de siguranță la Aeroportul internațional Ben Gurion, scrie ynetnews.com.

În Israel sunt integrate mai multe straturi de securitate. “Este ca un sistem de cercuri concentrice”, explică israelianul.

“Este ca un sistem de cercuri concentrice. Non-stop sunt actualizate listele cu persoane suspecte și se știe imediat cine trebuie să treacă printr-un control de securitate strict”, spune expertul israelian.

Primul punct de control de securitate este pe drumul spre aeroport. La bariera de control are loc o verificare vizuală, în primul rând, a călătorilor și a celor care îi însoțesc.

Mai departe, în sala pentru plecări persoanele suspecte pot fi controlate și fizic după o procedură standard.

În schimb, în Europa, oricine poate ajunge cu bagaje în sala pentru plecări, scrie ActiveNews.

Primul control în Europa are loc după tichetarea pentru îmbarcare și după ce bagajele, valizele au fost balizate și transferate pe bandă rulantă.

După atentatele de la aeroportul din Bruxelles autoritățile de la Londra, Paris, Frankfurt și-au mărit numărul de polițiști și patrule.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

Citeşte mai multe despre:   Israel,   securitate,   atentate,   aeroport,   Bruxelles