Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Măsuri de stopare a afluxului de imigranți: Partidul Jobbik din Ungaria cere închiderea ”ermetică” a graniței sudice

Măsuri de stopare a afluxului de imigranți: Partidul Jobbik din Ungaria cere închiderea ”ermetică” a graniței sudice

Un articol de: - 02 Sep 2015, 23:30
Măsuri de stopare a afluxului de imigranți: Partidul Jobbik din Ungaria cere închiderea ”ermetică” a graniței sudice Externe
Partidul radical naționalist Jobbik din Ungaria a cerut miercuri închiderea ”ermetică” a graniței sudice a țării pentru a stopa afluxul de imigranți, care ar putea duce la un dezastru umanitar, transmite MTI, potrivit Agerpres.

”Sigilarea” frontierei necesită desfășurarea armatei, este de părere liderul formațiunii, Gabor Vona, care a menționat că Jobbik își va asigura majoritatea de două treimi necesară în parlament pentru adoptarea unei legi în acest sens.

”Dacă aceasta necesită metodele folosite împotriva ungurilor în 2006 la a 50-a aniversare a revoluției din 1956, atunci așa să fie”, a mai declarat Vona, referindu-se la acțiunile poliției împotriva protestatarilor în octombrie 2006.

”Propaganda guvernului” referitoare la gardul ridicat la granița cu Serbia ”nu este de ajuns pentru a apăra țara”, a mai spus acesta, insistând asupra faptului în cazul în care guvernul nu va adopta programul Jobbik, se va prăbuși în mod inevitabil.

Referitor la același subiect, Daniel Z. Karpat, vicepreședinte al Jobbik, a descris valul de imigrație drept ”o invazie organizată cu bună-știință”. ”Criminalii” și ”teroriștii” trebuie opriți și trebuie prevenită ”o catastrofă de sănătate publică”, a mai spus Karpat, care a cerut suspendarea Regulamentului Dublin, pentru ca refugiații să nu poată fi returnați în Ungaria din statele occidentale.