Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mătușa băiețelului găsit mort pe o plajă din Turcia se luptă pentru a-l aduce în Canada pe tatăl copilului

Mătușa băiețelului găsit mort pe o plajă din Turcia se luptă pentru a-l aduce în Canada pe tatăl copilului

Un articol de: - 16 Sep 2015, 20:12
Mătușa băiețelului găsit mort pe o plajă din Turcia se luptă pentru a-l aduce în Canada pe tatăl copilului Foto: huffpost.com Externe

Mătușa băiatului sirian, înecat în urma naufragiului bărcii în care se afla cu familia sa, încercând să ajungă pe insula grecească Kos, și a cărui fotografie a emoționat o lumea întreagă, vrea în continuare să îl aducă în Canada pe fratele ei Abdullah, tatăl copilului, informează blink.htcsense.com.

Stabilită în Canada acum mai bine de două decenii, Tima Kurdi este hotărâtă să aducă alături de ea rudele rămase în Siria.

Însă Abdullah, care și-a prierdut în naufragiu soția și cei doi copii, nu este încă pregătit să își părăsească orașul natal, Kobani.

”Suntem cu toții afectați de ceea ce s-a întâmplat. Sunt sigură că el va refuza (să plece în Canada - n.r.). Dar într-o zi îl voi aduce aici. Nu poate sta singur acolo”, a declarat Tima Kurdi.

Aceasta a explicat că a vrut să își aducă ambii frați în Canada. Astfel, a depus o cerere pentru Mohammed, fratele mai mare, solicitare care a fost respinsă pentru că era incompletă.

Respingererea cererii lui Mohammed l-a determinat pe Abdullah să ia decizia de a parcurge traseul riscant de pe mare, împreună cu familia sa. Tima Kurdi i-a trimis fratelui său 5.000 de dolari pentru a-i plăti pe traficanți.

Astfel, femeia spune că se consideră cumva responsabilă pentru tragedia din familia sa.

„Eu sunt cea asupra căreia ar trebui să fie aruncată vina. Mă învinovățesc pentru că fratele meu nu are bani. Eu i-am trimis banii pentru a plăti un traficant. Dacă nu i-aș fi trimis banii, oamenii ar fi încă în viață”, susține Tima Kurdi, care precizează că această călătorie pe mare era singura șansă la o viață mai bună într-o țară europeană pentru familia fratelui său.

Fotografia cu trupul neînsuflețit al lui Aylan, zâcând pe o pajă din Turcia, a adus în atenția autorităților canadiene politica referitoare la refugiați.

Totuși, sora lui Abdullah speră că autoritățile din țara sa nu vor mai cere documentul care lipsește din dosarul lui Mohammed, având în vedere că, în contextul războiului din Siria, cetățenii nu pot obține actele de care au nevoie.

Citeşte mai multe despre:   Canada,   frate