Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Medaliile de aur de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 vor conține bucăți din meteoritul care a explodat deasupra Rusiei (FOTO)

Medaliile de aur de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 vor conține bucăți din meteoritul care a explodat deasupra Rusiei (FOTO)

Medaliile de aur de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 ce vor fi susținute la Sochi, Rusia, vor conține bucăți din meteoritul care a explodat la începutul anului deasupra țării, relatează New York Daily News.

Medalii vor fi decernate câștigătorilor pe 15 februarie 2014 epntru a comemora un an de la căderea meteoritului în orașul Chelyabinsk.

Vom înmâna medaliile tuturor atleţilor care câştigă aurul în acea zi, pentru că atât lovitura meteoritului cât şi Jocurile Olimpice sunt evenimente globale“, a declarat ministrul culturii din Cehlyabinsk.

Bucățile de meteorit au fost adunate de oamenii de știință și vor fi încorporate în medaliile de aur de către fabrica de bijuterii Adamas din Moscova.

Meteoritul de 11 tone a intrat în atmosfera Pământului cu o viteză de cel puțin 33.000 metri pe oră și a explodat la aproximativ 30 kilometri deasupra solului, cauzând panică în orașul Chelyabinsk.

Potrivit NASA, meteoritul a lovit atmosfera Terrei cu forța a 30 milioane bombe atomice, cauzând daune în valoare de 30 milioane dolari. 


Foto: core77.com

Citeşte mai multe despre:   Rusia