Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sute de medici străini vor să părăsească Marea Britanie pentru a scăpa de taxele prea mari

Sute de medici străini vor să părăsească Marea Britanie pentru a scăpa de taxele prea mari

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Mai 2019, 09:48
Sute de medici străini vor să părăsească Marea Britanie pentru a scăpa de taxele prea mari Foto: Pixabay Externe

Tot mai mulţi doctori care profesează în Regatul Unit iau în considerare să plece deoarece legile migraţiei îi obligă să plătească mii de lire pe an pentru viza de muncă și 400 de lire anual pentru ei și pentru fiecare membru al familiilor lor pentru a fi incluși în Serviciul Național de Sănătate (NHS), scrie The Guardian. 

Peste 500 de doctori din afara Uniunii Europene și-au exprimat îngrijorarea în cadrul campaniei EveryDoctor, condusă de o organizație a medicilor care are ca scop îmbunătățirea condițiilor de lucru în domeniul sănătății. 

"Deși NHS are nevoie de mai mulți doctori, aceste politici trimit mesajul conform căruia doctorii care vin cu viză sunt angajați de mâna a doua, nedoriți și inlocuibili", a declarat un doctor indian din cadrul NHS. 

Acest lucru ridică probleme pentru autorităţile din Regatul Unit care deja se confruntă cu un deficit destul de mare care afectează spitalele și serviciile medicale din toată Marea Britanie

"NHS recrutează activ doctori din alte țări și totuși în momentul în care acești indivizi foarte bine pregătiți ajung în UK, sunt tratați foarte prost", s-a plâns doctor Julia Patterson, din partea EveryDoctor.

"Operăm pe o piață internațională foarte competitivă. Orice lucru - inclusiv suprataxele - care ar face mai dificilă venirea personalului din afară nu este de ajutor", susține şi Chris Hopson, director executiv al NHS Providers. 

Ministerul de Interne a lăudat rolul lucrătorilor veniți din afară în cadrul NHS, dar neagă faptul că aceștia ar trebui să fie scutiți de suprataxe. 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie