Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Medicul din Sierra Leone infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat

Medicul din Sierra Leone infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat

Un articol de: - 17 Noi 2014, 18:44
Medicul din Sierra Leone infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat Foto: nbcnews.com Externe
Medicul din Sierra Leone ce era infectat cu Ebola și tratat în Statele Unite a decedat, a anunțat, luni, Centrul medical Nebraska, unde bărbatul era internat, relatează AFP.

"Anunţăm cu regret că cel de-al treilea pacient pe care l-am tratat pentru Ebola, doctorul Martin Salia, a decedat din cauza simptomelor foarte avansate ale bolii", a informat centrul medical, care anunţase duminică despre acest pacient că "este foarte grav bolnav".

"În pofida eforturilor eroice, boala era prea avansată pentru a-l salva", a subliniat spitalul, care va organiza o conferinţă de presă în cursul zilei.

Medicul Martin Salia, rezident american şi chirurg la Spitalul Connaught din Freetown, este primul cetăţean din Sierra Leone bolnav de Ebola care a fost transferat în Statele Unite, unde au mai fost tratate nouă cazuri de febră hemoragică.

Centrul medical Nebraska, special echipat pentru a îngriji bolnavi de Ebola, a mai tratat deja doi pacienţi infectaţi cu virusul febrei hemoragice, care au supravieţuit.

Potrivit spitalului, doctorul Salia avea insuficienţă renală şi respiratorie când a sosit în Statele Unite.

"Am utilizat toate tratamentele disponibile pentru a-i oferi toate şansele de supravieţuire", a declarat doctorul Phil Smith, directorul medical al unităţii specializate din cadrul Centrului.