Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Melania și Ivanka Trump nu au purtat vălul tradițional musulman în vizita efectuată în Arabia Saudită: Cum au reacționat oficialii saudiți (FOTO)

Melania și Ivanka Trump nu au purtat vălul tradițional musulman în vizita efectuată în Arabia Saudită: Cum au reacționat oficialii saudiți (FOTO)

Un articol de: - 22 Mai 2017, 14:46
Melania și Ivanka Trump nu au purtat vălul tradițional musulman în vizita efectuată în Arabia Saudită: Cum au reacționat oficialii saudiți (FOTO) Foto: Facebook/White House Externe

Donald Trump a efectuat la finalul săptămânii trecut o vizită de stat în Arabia Saudită în cadrul primului său turneu extern de la investire. Acesta a fost însoțit atât de soția sa, Melania, cât și de fiica, Ivanka. 

Un fapt care a atras atenția din această primă vizită efectuată de Trump este că atât Melania cât și Ivanka au refuzat să poarte tradiționalul văl musulman, hijab. 
Cele două au putut evita portul acestui văl deoarece doar femeilor musulame le este interzis să apară în public fără acesta, dar această obligativitate nu există și pentru cele din alte religii, dar în numeroase alte vizite înalte în țări musulmane femeile au acceptat să poarte hijabul pentru a nu insulta gazdele. 

Regele Salman al Arabiei Saudite i-a făcut o primire călduroasă primei doamne a SUA și chiar i-a strâns mâna, ceea ce nu i s-ar fi permis în cazul unei femei musulmane cu care nu este rudă. În cazul străinilor, însă, nu este o problemă, scrie USA Today.

Mai mult, conform presa americană, ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel bin Ahmed Al-Jubeir, a fost întrebat înainte de vizita cuplului prezidențiale american dacă Melania Trump va trebui să se îmbrace conform tradiției musulmane, iar răspunsul său a fost: „Orice fel de îmbrăcăminte este binevenit”.

Cu toate acestea când Michelle Obama a refuzat la rândul său să poarte vălul tradițional în timp ce l-a însoțit pe soțul său în Arabia Saudită, Donald Trump a criticat decizia sa afirmând că i-ar fi insultat pe saudiți.

"Mulți spun că e minunat că dna Obama a refuzat să poate batic în Arabia Saudită, dar ei au fost insultați. Avem suficienți dușmani”, a scris Trump pe Twitter în ianuarie 2015.

A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

De altfel nici premierul britanic Theresa May și nici cancelarul german Angela Merkel nu au purtat vălul tradițional în vizite de stat, la fel ca și Hillary Clinton sau Barbara Bush.

Ultima dată când o soție a a președintelui american a purtat hijab în Arabia Saudită a fost în 2007. S-a întâmplat în timpul vizitei lui George W. Bush. Soția sa, Laura Bush, care avea capul descoperit, a primit o eșarfă pe care a decis să o poarte pentru un scurt timp.

De asemenea și Michelle Obama a purtat un batic în 2010, în Indonezia, când a vizitat o moschee din Jakarta. Hillary Clinton și fiica sa, Chelsea, s-au fotografiat, alături de fostul președinte Bill Clinton și fostul lider palestinian Yasser Arafat, purtând batic pe cap.

Citeşte mai multe despre:   Melania Trump,   Donald Trump,   Arabia Saudita,   musulmani,   vizita oficiala