Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Membri ai grupării Al Qaida ar fi negociat cu Statul Islamic pentru viața britanicului Alan Henning, decapitat de teroriști

Membri ai grupării Al Qaida ar fi negociat cu Statul Islamic pentru viața britanicului Alan Henning, decapitat de teroriști

Un articol de: B1 TV - 06 Oct 2014, 10:51
Membri ai grupării Al Qaida ar fi negociat cu Statul Islamic pentru viața britanicului Alan Henning, decapitat de teroriști Foto: aljazeera.com Externe

Olanda a trimis avioane de vânătoare în Irak pentru a lupta împotriva militanţilor Statului Islamic. Tot mai multe forţe internaţionale intră în războiul împotriva teroriştilor, după ce aceştia au executat al patrulea cetăţean occidental. Mai nou, chiar şi membrii organizaţiei Al Qaida ar fi negociat pentru viaţa britanicului decapitat.

Mai multe aeronave, tip F-16, ale forţelor aeriene olandeze au survolat pentru prima dată zona de conflict din Irak.

Avioanele de vânătoare vor avea rolul de a susţine trupele irakiene şi kurde care luptă la sol împotriva jihadiştilor ISIS.

Astfel, Olanda este cel mai nou stat european, din coaliţia internaţională creată de Statele Unite, care a început operaţiunile militare împotriva grupării Statul Islamic.

Marea Britania a început deja raidurile aeriene în Irak, iar Franţa pune la dispoziţie armament pentru serviciile de securitate kurde.

Execuţiile înregistrate de teroriştii Statului Islamic i-au pus pe jar chiar şi pe membrii Al Qaida.

Asasinarea lui Alan Henning nu a fost considerată o "idee bună " de către gruparea teroristă AL Qaida,a dezvăluit în presa britanică un producător de film implicat în negocieri. Aşa că Al Qaida a trimis un emisar pentru a discuta cu jihadiştii ISIS.

"Până şi gruparea afiliată al Qaida, al Nusra, a mers acolo să vorbească cu ei, pentru că nimeni în afara Statului Islamic nu consideră că este o idee bună. (...)Reprezentantul al Qaida care a încercat să vorbească cu ei s-a întors schimbat la faţă. A zis ceva de genul ca aceşti tipi au fost foarte duri, foarte dificili”, a declarat un negociator britanic.

Efortul reprezentatului AL Qaida  s-a dovedit a fi însă zadarnic. ISIS a publicat vineri pe internet înregistrarea execuţiei britanicului Alan Henning. Acesta este cel de-al patrulea ostatic occidental decapitat de Statul Islamic în Siria, după doi jurnalişti americani şi un lucrătorul umanitar britanic. Henning se afla în Siria într-o misiune umanitară. El a fost răpit anul trecut chiar în ziua de Crăciun.

La sfârşitul înregistrării video cu decapitarea britanicului Alan Henning, Statul Islamic a prezentat un alt ostatic pe care a amenintat ca il va ucide. Este vorba despre americanul  Peter Kassig. Familia bărbatului a transmis un mesaj în care le cere teroriştilor să îl elibereze.


„Fiul nostru este Abdul Rahman, cunoscut anterior drept Peter. El a dispărut pe 1 octombrie, anul trecut, în Siria. De la o vârstă fragedă, fiul nostru a avut inclinaţie, graţie bunicului său, pentru activitatea umanitară. Când a văzut suferinţele îndurate de poporul sirian, a mers în Turcia, unde a înfiinţat o organizaţie care să ofere ajutor şi asistenţă. Îi implorăm pe răpitorii lui să dea dovadă de milă şi să îşi folosească puterea pentru a-l elibera pe fiul nostru”, spune Ed Kassig, tatăl lui Peter Kassig.

Citeşte mai multe despre:   teroristi,   statul islamic