Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ”MERKEL ARE EUROPA PE CONŞTIINŢĂ!” Europarlamentar: E un politician iresponsabil

”MERKEL ARE EUROPA PE CONŞTIINŢĂ!” Europarlamentar: E un politician iresponsabil

Un articol de: - 12 Iun 2017, 15:40
”MERKEL ARE EUROPA PE CONŞTIINŢĂ!” Europarlamentar: E un politician iresponsabil Externe

Declarațiile cancelarului Germaniei cu privire la soarta Europei și separarea de SUA, “pentru că nu se mai poate baza pe americani și britanici”, i-a atras Angelei Merkel multe reproșuri la nivelul UE.

“În numele cui a vorbit, de fapt, dna Merkel, atunci cînd a dezangajat Europa şi a tăiat punţile de peste Atlantic?”, se întreabă europarlamentarul Traian Ungureanu.

Întreaga dispută a plecat de la bugetul pe care Trump l-a cerut pentru NATO, 2% din PIB, și care nu a fost îmbrățișat de toate țările Uniunii.

“Traducerea sună aşa: dacă nu ne apăraţi pe gratis, ne despărţim, aşa cum ne doream demult”, explică diplomatul român într-un articol pentru Adevărul.

“În acest condiţii, sfîrşitul Europei nu mai era decît o chestiune de discurs. Doamna Merkel aştepta demult, cu foile pregătite în mînă, şi fără urmă de trac. Tot ce lipsea era un pretext favorabil. Iar pretextul a apărut: Donald Trump şi chemarea la refinanţarea NATO”, adaugă acesta.

În acest context, vizita președintelui Iohannis la Casa Albă e o veste foarte bună pentru Europa și pentru România. Rămâne încă speranța unei legături cu americanii.

“Şi, pentru că istoria ştie de glumă pînă la exterminare, trebuie spus, tare şi clar: Angela Merkel are Europa pe conştiinţă, Angela Merkel e un politician iresponsabil şi Angela Merkel trebuie votată la toamnă.

La fel de important: Germania a pierdut, iar, Europa”, conchide Ungureanu.

Citeşte mai multe despre:   Merkel,   Traian Ungureanu,   Europa,   alegeri europarlamentare