Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Merkel își menține politica față de imigranți și susține că nu este afectată de scăderea în sondaje

Merkel își menține politica față de imigranți și susține că nu este afectată de scăderea în sondaje

Un articol de: - 12 Oct 2015, 10:20
Merkel își menține politica față de imigranți și susține că nu este afectată de scăderea în sondaje Externe

Angela Merkel a susținut în cadrul unui interviu că rămâne încrezătoare în politica sa de deschidere față de refugiați și că nu este afectată de scăderea în sondaje, informează AFP, citată de Agerpres.

"Pentru mine, aceasta face parte din umanismul fundamental al țării noastre de a primi refugiații cu simpatie, la fel ca orice altă ființă umană”, a susținut cancelarul german în cadrul unui interviu pentru Bild.

"Sondajele nu reprezintă unitatea mea de măsură", a mai susținut aceasta, în contextul în care popularitatea partidul său, Uniunea Creștin Democrată, a înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, din cauza afluxului de refugiați în Germania.

Merkel continuă să susțină politica de deschidere față de refugiați și, recent, chiar a lansat o ofensivă în încercarea de a convinge o opinie publică tot mai reticentă de meritele acestei politici și de inutilitatea propunerilor de a închide granițele.

În acelați interviu, Merkel s-a arătat convinsă de susținerea propriului partid.

"Sunt ferm convinsă de acest lucru. Nu mă surprinde că există membri ai CDU care sunt îngrijorați. Suntem un mare partid popular, în rândul căruia au existat întotdeauna mai multe curente: liberali, creștin-democrați și conservatori", a subliniat lidrul german.

Angela Merkel nu a ratat nici această ocazie pentru a lansa un apel la solidaritate.

"Întreaga Europă trebuie să se angajeze pentru securizarea frontierelor Uniunii Europene și o repartiție echitabilă a refugiaților între țările membre. De asemenea, trebuie să acționăm dincolo de Europa", a pledat aceasta.

Citeşte mai multe despre:   Merkel,   refugiati,   imigranti,   sondaje