Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Merkel, mesaj cu săgeți pentru Trump: Germania și America sunt legate prin valori. Printre ele, demnitatea oamenilor indiferent de originea lor, culoarea pielii, religie, gen, orientare sexuală sau viziuni politice

Merkel, mesaj cu săgeți pentru Trump: Germania și America sunt legate prin valori. Printre ele, demnitatea oamenilor indiferent de originea lor, culoarea pielii, religie, gen, orientare sexuală sau viziuni politice

Un articol de: - 09 Noi 2016, 15:54
Foto:Daily Express Externe

Cancelarul german Angela Merkel s-a alăturat liderilor lumii care l-au felicitat pe Donald Trump pentru câștigarea alegerilor, dar a făcut-o cu un mesaj atipic.

Aceasta i-a transmis republicanului că este pregătită să colaboreze cu el în baza unor valori comune, între care a enumerat respectarea drepturilor oamenilor, indiferent de origine, culoarea pielii, religie, sex, orientare sexuală sau preferință politică. Deloc întâmplătoare această referire, căci Trump a stârnit de multe ori controverse cu afirmațiile sale denigratoare și umilitoare la adresa unor persoane care fie erau femei, fie nu erau americani, fie aveau o anumită religie, orientare sexuală, orientare politică sau chiar dizabilitate.

"Germania și America sunt legate prin valori — democrație, libertate, respectarea statului de drept, demnitatea oamenilor indiferent de originea lor, culoarea pielii, religie, gen, orientare sexuală sau viziuni politice. Pe baza acestor valori, mă ofer să colaborez îndeaproape cu viitorul președinte al SUA, Donald Trump", a fost mesajul lui Merkel pentru Trump, citat de thelocal.de.

Cancelarul s-a mai referit și la provocările globale cărora magnatul trebuie să le răspundă: ”oricine conduce această țară, cu această putere economică enormă, cu puterea militară și acest impact cultural, poartă și o responsabilitate ce poate fi simțită aproape oriunde pe Pământ”.

”Parteneriatul cu Statele Unite este și va rămâne fundația pe care se clădește politica externă a Germaniei, astfel încât să putem înfrunta marile provocări ale vremurilor noastre”, i-a mai scris aceasta.

Angela Merkel a fost de mai multe ori ținta criticilor lui Trump ca urmare a politicii porților deschise pe care aceasta a aplicat-o în criza imigranților.

Citeşte mai multe despre:   Merkel,   trump,   felicitari,   Drepturile Omului,   discriminare
 
Loading...