O fetiță din Siria, al cărei nume a devenit cunoscut pentru postările sale pe Twitter în timpul asediului asupra orașului Alep, i-a scris o scrisoare deschisă președintelui Donald Trump, în care îl roagă să facă ceva pentru copiii sirieni.
 
„Trebuie să faceți ceva pentru copiii sirieni pentru că și ei sunt la fel ca și copiii Dvs și merită să trăiască într-o lume sigură, ca și Dvs”, spune Bana Al-Abed, care a fost nevoită, în decembrie 2016 să părăsească orașul Alep. Ea trăiește acum în Turcia alături de familia sa. (Detalii AICI)
 
„Fac parte dintre copiii sirieni care su suferit din cauza războiului din Siria.
 
Acum, în Turcia, pot să ies și să mă joc. Pot să merg la școală, chiar dacă nu am făcut-o încă. Iată de ce pacea este importantă pentru toată lumea, inclusiv pentru dumneavoastră”, spune fetița, povestindu-i președintelui american că școala sa din Alep a fost distrusă de bombardamente, iar mulți dintre prieteni ei au murit atunci, scrie ActiveNews.
 
„Știu că Dvs ați devenit președinte al Americii. Vă rog, salvați copiii și oamenii din Siria. Dacă îmi puteți promite că veți face ceva pentru copiii din Siria, voi fi noul Dvs prieten. Sper că îi veți ajuta pe toți copiii din Siria", își încheie fetița epistola către Trump.
 
Dintre cele peste 300.000 de persoane ucise în timpul războiului care face de șase ani ravagii în Siria, cel puțin 15.000 au fost copii, notează BBC News.