Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Mi-au pus un pistol la piept și m-au întrebat dacă sunt musulman": Mărturiile unui chelner care lucra în restaurantul unde a avut loc atacul armat din Bangladesh

"Mi-au pus un pistol la piept și m-au întrebat dacă sunt musulman": Mărturiile unui chelner care lucra în restaurantul unde a avut loc atacul armat din Bangladesh

Un articol de: - 03 Iul 2016, 17:41
"Mi-au pus un pistol la piept și m-au întrebat dacă sunt musulman": Mărturiile unui chelner care lucra în restaurantul unde a avut loc atacul armat din Bangladesh foto: jurnal.md Externe

Ashraf, un ospătar care lucra la restaurantul unde a avut loc atacul armat din Bangladesh a sunat un prieten, Liton, fost angajat al aceluiași restaurant și i-a povestit ce s-a întâmplat acolo. Acum, Liton nu mai știe nimic de acesta.

Ascunzându-se la balconul unei clinici lângă restaurantul Holey Artisan Bakery, Ashraf l-a sunat pe un fost coleg care lucrase până înainte cu o săptămână acolo și i-a spus în șoaptă:

Mi-au pus un pistol la piept și m-au întrebat dacă sunt musulman. I-am implorat să mă lase să trăiesc, să mă lase să fug”, a spus Ashraf, un chelner care era de serviciu când au venit teroriștii, apoi linia telefonică a fost întreruptă, informează Dhaka Tribute.

Speriat, colegul lui Ashraf, Liton, l-a sunat din nou pe acesta de mai multe ori, dar nu a mai răspuns.

Liton a spus că nu știe ce s-a întâmplat cu prietenul lui.

Timp de trei minute și jumătate cât a durat conversația celor doi, Ashraf i-a zis lui Liton că în timp ce servea un client, la primul etaj au venit șapte sau opt atacatori, cu vârste cuprinse între 22-28 ani și au început să tragă cu armele în toate părțile.

Acolo erau femei, bărbați, localnici și străini care serveau masa. Atacatorii au așteptat puțin și au început să strige Allahu Akbar și au tras focuri în toate părțile, a zis Ashraf.

Când Ashraf a fost prins de un terorist cu armă i-a spus, „eu sunt un om de serviciu, sunt un om sărac, va rog, lăsați-mă să plec”.

Atacatorul l-a întrebat dacă este musulman și când i-a spus „da”, teroristul i-a zis, „du-te, fugi!”A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Ca să scape, Ashraf a fugit fără să știe pe unde să o ia mai repede, a sărit peste un gard, a traversat o parcare și a ajuns în locul de unde l-a sunat pe Liton.

Ashraf i-a descris prietenului lui ce s-a întâmplat acolo.

Ashraf i-a văzut pe atacatori cum trăgeau cu armele asupra clienților, cel puțin 5-6 au fost împușcați.

Liton a mai zis într-un interviu că Ashraf i-a spus că nimeni nu a îndrăznit să ia telefonul și să sune. În cele din urmă, l-a sunat Ashraf pe el la 12:52 noaptea. „Se simțea frica în vocea lui”, a mai zis Liton despre prietenul lui.

Mai mulţi indivizi au atacat vineri seara restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, frecventat de diplomaţi şi expatriaţi, potrivit unor surse din rândul forţelor de ordine şi martorilor oculari.

Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomați și expatriați, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei acestei țări. (Mai multe detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Bangladesh ,   atac,   musulman