Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mihai Gribincea, noul ambasador al Republicii Moldova la București

Mihai Gribincea, noul ambasador al Republicii Moldova la București

Un articol de: - 17 Sep 2015, 13:17
Mihai Gribincea, noul ambasador al Republicii Moldova la București Foto: european-times.com Externe

Șefa diplomației de la Chișinău, Natalia Gherman, a propus, joi, Comisiei parlamentare nume noi de diplomați, după ce mandatele a 19  ambasadori au expirat.

Candidaturile au fost aprobate,. Acum, urmează agrementul din partea statelor în care vor pleca diplomații, iar ulterior Guvernul va emite o hotărâre și președintele R. Moldova va semna decretele de numire în funcție a noilor ambasadori.

Conform Ziarului Național, Mihai Gribincea urmează să preia funcția de ambasador al Republicii Moldova la București.

Gribincea este un euroatlantist convins. În 1998, Gribincea a scris o carte – „Trupele ruse în Republica Moldova: factor stabilizator sau sursă de pericol?” – în care arăta că trupele ruse din regiunea transnistreană reprezintă o sursă de pericol şi că Republica Moldova ar trebui să adere la NATO pentru a-şi asigura securitatea naţională.

Mihai Gribincea a mai fost ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei.

De asemenea, pe lista Nataliei gherman se mai regăsesc: Vitalie Rusu – Ambasador în Cehia, Valeriu Frija – Ambasador în Lituania, Ruslan Bolbocean – Ambasador în Ucraina, Oleg Serebrean – Ambasador în Germania, Oleg Țulea – Ambasador în Ungaria, Veaceslav Dobândă – Ambasador în Suedia, Dumitru Socolan – Ambasador în Portugalia, Vasile Bumacov – Ambasador în Japonia, Gabriela Moraru – Ambasador în Israel, Iurie Reniță – Ambasador în Belgia, Valeriu Ghilețchi – Ambasador în SUA, Aurel Ciocoi – Ambasador în China, Dumitru Braghiș – Ambasador în Federația Rusă, Eugen Revencu – Ambasador în Letonia, Lilian Moraru – Ambasador în Franța, Ștefan Gorda – Ambasador în Bulgaria, Tudor Ulianovschi – Ambasador în Elveția, Corina Călugăru – Ambasador, Reprezentant Permanent pe lângă Consiliul Europei.

Citeşte mai multe despre:   Ambasador,   Chisinau,   Stiri Bucuresti