Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mii de fete şi femei nord-coreene, vândute că sclave sexuale în China

Mii de fete şi femei nord-coreene, vândute că sclave sexuale în China

Un articol de: Ionescu Tudor - 21 Mai 2019, 20:13
Foto: Liderul nord-coreean, Kim Jong-un (sursă: hepta.ro) Externe

Mii de fete şi femei din Coreea de Nord sunt traficate şi vândute în China, ori pe post de prostituate, ori pentru a deveni soţiile unor cetăţeni chinezi, ori pentru a practica cybersex, relatează CNN.

Informaţiile au fost obţinute de organizaţia "Korea Future Iniţiative (KFI)" în urma unei investigaţii. Aceeași organizație a mai relatat şi cazuri de fete de 12 ani violate sau de femei care sunt forţate să facă cybersex fără să mănânce cu zilele.

Iar o bună parte a acestor femei sunt persoane care vor să fugă din Coreea de Nord.

De altfel, potrivit unor date ale ONU, în China s-ar afla câteva zeci de mii de refugiaţi nord-coreeni. Potrivit "Korea Future Iniţiative (KFI)", cifra refugiaţilor s-ar situa, de fapt, în jurul cifrei de 200.000 de persoane.

"Într-un moment în care mult capital global este investit în China şi mai recent, este investit şi capital politic în Coreea de Nord, este condamnabil că femei şi fete nord-coreene folosite în comerţul sexual", a precizat Korea Future Iniţiative (KFI).

În ceea ce priveşte China, aceasta suferă de un dezechilibru demografic, rezultat în urma "politicii copilului unic" şi care a dus la apariţia unui număr mult mai mare de bărbaţi comparativ cu cel al femeilor.

Datele prezentate de KFI sunt susţinute şi de un raport al organizaţiei "Human Rights Watch", publicat în noiembrie 2018, precum şi de mai multe rapoarte ale Departamentului de Stat american.

 
 
 
Loading...