Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mii de mașini au rămas blocate pe o autostradă din Bulgaria din cauza ninsorii: Printre cei blocați pe drum se află și români

Mii de mașini au rămas blocate pe o autostradă din Bulgaria din cauza ninsorii: Printre cei blocați pe drum se află și români

Câteva mii de automobile în care se află şi cetăţeni români au rămas blocate pe autostrada care leagă Varna de capitala Bulgariei. Oamenii stau de ore bune, în coloane care se întind pe zeci de kilometri, aşteptând reluarea circulaţiei.

Unii au sunat la Ambasada României la Sofia, dar din păcate, autorităţile nu le pot oferi ajutor pentru că drumurile sunt blocate. Şase regiuni din Bulgaria sunt vizate de cod portocaliu de ninsori.

Drumul dinspre Plevna, Blagoevgrad, Sofia este blocat din cauza zăpezii abundente, iar pe înălțimea Vitinia s-au rãsturnat câteva tiruri. Din cauza asta s-a format o coloană foarte lungă de mașini, de câteva mii de mașini. Autoritățile bulgare au mobilizat câteva unități de deszăpezire pentru deblocarea drumurilor, dar la ora actuală problema încă n-a fost rezolvată. Nimeni nu poate să spună cât va fi acest drum blocat și când va fi circulația normală. Au fost câteva blocaje și între Sofia și Pernâi și între Pernâi și Blagoevgrad care este de fapt șoseaua care merge spre Bansko. Mulți români merg spre Bansko. Se lucreazã la deblocare, situația nu s-a rezolvat deocamdatã. Nu se știe cât va mai dura. Pe Vitinia ninge în continuare", a declarat un funcționar din cadrul Ambasadei României la Sofia. 

Câțiva români au sunat la Ambasadă și au cerut ajutor.

Au fost câteva telefoane, peste zece telefoane s-au primit la ambasadă, s-au interesat când se va debloca circulația. Solicitări de apă, mâncare nu au fost până acum. Deci, situația va mai dura. Totul depinde de cum vor fi mobilizate utilajele pentru deszăpezire de către Agenția pentru infrastructura Drumurilor din Bulgaria", a mai spus oficialul.
 
Potrivit meteorologilor bulgari, șase regiuni sunt sub atenționare de cod portocaliu din cauza ninsorii abundente. Aceștia prognozează ninsori abundente în zonele montane din vestul și centrul Bulgariei, în timp ce în estul țării ploaia se va transforma treptat în ninsoare.

Români blocați pe o autostradă din Bulgaria
Embed:


Citeşte mai multe despre:   zapada,   ninsoare