Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mii de persoane au ieşit în stradă, în Bulgaria, pentru a cere eliberarea unui medic arestat pentru că a ucis un hoţ de etnie romă (VIDEO

Mii de persoane au ieşit în stradă, în Bulgaria, pentru a cere eliberarea unui medic arestat pentru că a ucis un hoţ de etnie romă (VIDEO

Un articol de: - 05 Mar 2018, 23:02
Externe

Tensiuni puternice în societatea bulgară după ce un medic a fost arestat pentru 72 ore sub acuzaţia că a ucis un hoţ de etnie romă. Bulgarii susţin că acesta a acţionat în legitimă apărare şi au ieşit cu miile pe străzile din Plovdiv. 

Protestele exprimă frustrarea multor oameni faţă de eşecul autorităţilor de a combate spargerile de locuinţe cu violenţă, foarte frecvente mai ales în mediul rural, informează Reuters.

Conform informaţiilor transmise de televiziunea şi radioul naţional, medicul l-a împuşcat pe hoţ cu un pistol scăpat de un complice al spărgătorului de case, iar medicul a fost la rândul său înjunghiat în picior în timpul incidentului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Insist pentru eliberarea imediată a lui Ivan Dimitrov şi retragerea imediată a tuturor acuzaţiilor", a declarat Anghel Djambazki, membru al Parlamentului European şi vicepreşedinte al partidului naţionalist VMRO.

Soţia medicului a declarat în presa locală că îi este recunoscătoare acestuia pentru faptul că şi-a apărat familia, şi a precizat că cele două fiice ale cuplului se aflau acasă în momentul incidentului.

Mii de oameni au semnat o petiţie pentru punerea în libertate a medicului, iar proteste au mai avut loc la Sofia şi în alte oraşe.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Unii observatori sunt de părere că acest caz ar putea reaprinde sentimentele anti-roma în Bulgaria, ţară care deţine în acest semestru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Comunitatea romă din Bulgaria se confruntă cu niveluri foarte ridicate de sărăcie şi şomaj, trăind de multe ori la periferiile oraşelor şi fiind acuzată de mulţi că trăieşte din infracţiuni şi ajutoare de stat.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   protest