Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mike Pence, scrisoare către Nancy Pelosi: Nu cred că invocarea Amendamentului 25 ar fi în interesul suprem al națiunii noastre. Vă îndemn să vă abțineți de la acțiuni care ar diviza și inflama și mai tare (DOCUMENT)

Mike Pence, scrisoare către Nancy Pelosi: Nu cred că invocarea Amendamentului 25 ar fi în interesul suprem al națiunii noastre. Vă îndemn să vă abțineți de la acțiuni care ar diviza și inflama și mai tare (DOCUMENT)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Ian 2021, 09:24
Mike Pence, scrisoare către Nancy Pelosi: Nu cred că invocarea Amendamentului 25 ar fi în interesul suprem al națiunii noastre. Vă îndemn să vă abțineți de la acțiuni care ar diviza și inflama și mai tare (DOCUMENT) foto: Hepta.ro / Abaca Press / Schaff Erin/Pool/ABACA Externe

Vicepreședintele în exercițiu al SUA a anunțat că nu va invoca al 25-lea Amendament din Constituția americană pentru revocarea președintelui în funcție Donald Trump, pentru că ar stabili „un precedent teribil” și pentru că un astfel de demers nu este în interesul națiunii. Mike Pence a făcut această precizare într-o scrisoare către Nancy Pelosi, democrata de la șefia Camerei Reprezentanților.

Mike Pence, scrisoare către Nancy Pelosi. Ce spune vicepreședintele în exercițiu despre scenariul invocării Amendamentului 25

 

„Fiecare american a fost șocat și întristat de atacul asupra Capitoliului Națiunii noastre săptămâna trecută, și sunt recunoscător pentru conducerea pe care dumneavoastră și alți lideri congresionali au oferit-o în readunarea Congresului pentru a finaliza afacerile poporului chiar în aceeași zi. A fost un moment care a demonstrat poporului american că unitatea este încă posibilă în Congres atunci când este nevoie de ea mai mult. Dar acum, cu doar opt zile rămase din mandatul Președintelui, dumneavoastră și grupul democraților solicitați ca eu și Cabinetul să invocăm al 25-lea Amendament. Nu cred că un astfel de curs al acțiunii este în interesul suprem al națiunii noastre sau consistent cu Constituția noastră. Săptămâna trecută, nu am cedat presiunii de a exercita puterea în afara autorității mele constituționale pentru a determina deznodământul alegerilor și nu voi ceda acum eforturilor din Camera Reprezentanților de a face jocuri politice într-un moment atât de serios din viața națiunii noastre”, se arată printre altele în scrisoarea lui Mike Pence.

Totodată, vicepreședintele în exercițiu al SUA i-a îndemnat pe membrii Congresului să evite acțiunile care ar putea inflama și mai tare spiritele în societatea americană.

„Vă îndemn pe dumneavoastră și pe fiecare membru al Congresului să evitați acțiunile care ar diviza și inflama și mai tare pasiunile momentului. Lucrați cu noi pentru a reduce temperatura și pentru a uni țara noastră, pe măsură ce ne pregătim să îl inaugurăm pe Președintele-ales Joe Biden ca viitor Președinte al Statelor Unite. Vă promit că voi continua să îmi fac partea pentru a munci cu bunăcredință cu viitoarea administrație pentru a asigura o tranziție ordonată de putere. Așa să mă ajute Dumnezeu”, a mai spus Mike Pence.

Deși Mike Pence arătase foarte clar că nu va invoca al 25-lea Amendament, Camera Reprezentanților a adoptat marți seară o rezoluție prin care a cerut revocarea lui Donald Trump din funcția de președinte al SUA prin intermediul amendamentului constituțional respectiv, potrivit CNN.

Rezoluția referitoare la cel de-al 25-lea Amendament, care a fost prezentată de congresmenul democrat Jamie Raskin, solicită lui Mike Pence „să își folosească imediat puterile în temeiul secțiunii 4 din cel de-al 25-lea Amendament pentru a convoca și mobiliza principalii ofițeri din departamentele executive pentru a declara ceea ce este evident pentru o națiune îngrozită: Că Președintele este incapabil să își îndeplinească îndatoririle funcției sale cu succes”.

Citeşte mai multe despre:   Mike Pence