Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Miliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare. A criticat metoda președintelui Chinei de gestionare a pandemiei COVID-19

Miliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare. A criticat metoda președintelui Chinei de gestionare a pandemiei COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Sep 2020, 14:44
Miliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare. A criticat metoda președintelui Chinei de gestionare a pandemiei COVID-19 FOTO: The Guardian Externe

Un miliardar chinez a fost condamnat la 18 ani de închisoare, după ce a criticat modul în care preşedintele Chinei, Xi Jinping, a gestionat pandemia de coronavirus.

 

Miliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare pentru critica adusă regimului de la Beijing

 

Magnatul imobiliar Ren Zhiqiang, a scris scris un eseu dur, criticând răspunsul lui Xi la pandemia de coronavirus. Ulterior, el a fost acuzat de infracţiuni legate de corupţie și condamnat la închisoare.

Marţi, un tribunal din Beijing l-a găsit vinovat pe Ren pentru mai multe capete de acuzare, incluzând delapidarea a aproximativ 16,3 milioane de dolari (110,6 milioane de yuani) din fonduri publice, acceptarea de mită şi abuz de putere care au cauzat pierderi în valoare totală de 17,2 milioane de dolari (116,7 milioane de yuani) pentru stat, scrie The Guardian.

Astfel, judecătorii l-au condamnat la 18 ani de închisoare şi au aplicat o amendă de 620.000 de dolari (4,2 milioane de yuani), aceștia precizând că „a mărturisit în mod voluntar toate infracțiunile sale”.

În eseul publicat în luna martie, Ren a criticat represiunea partidului asupra libertăţii presei. Deși nu îl menţiona pe Xi pe nume, el se referea în mod direct la liderul ţării drept un „clovn” înfometat de putere.

„Nu am văzut un împărat care stătea acolo expunându-şi hainele noi, ci un clovn care şi-a dezbrăcat hainele şi a insistat să continue să fie împărat. Fără o mass-media care să reprezinte interesele oamenilor prin publicarea faptelor reale, viaţa oamenilor este devastată atât de virus, cât şi de boala majoră a sistemului”, ar fi scris Ren.

La scurt timp după ce eseul a fost publicat online, Ren a dispărut.Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

Sistemul judiciar din China are o rată de condamnări de aproximativ 99%, iar acuzaţiile de corupţie sunt adesea folosite pentru a viza persoanele din interiorul Partidului Comunist care se rup de ideologia conducerii.

Condamnarea lui Ren va trimite astfel un mesaj altor membri ai elitei chineze că orice critică publică adusă lui Xi nu va fi tolerată.

 

China, în al cincilea val al pandemiei de coronavirus

 

China se confruntă cu un al cincilea val al pandemiei de COVID-19, a avertizat un expert de la Centrul de Control şi Prevenţie a Bolii, potrivit The Guardian.

Epidemiologul-şef Wu Zunyou a împărţit primele patru valuri în următoarele categorii:

1. declanşarea epidemiei în Wuhan, controlată până la începutul lunii martie;

2. o epidemie regională în nord-estul Chinei, în aprilie şi mai, determinată de cazuri importate;

3. focarul izbucnit în iunie la o piaţă din Beijing;

4. descoperirea de cazuri în oraşele din nord-est Dalian şi Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, în luna iulie.

„Cu excepţia epidemiei din Wuhan, focarele au fost sporadice, cazuri regionale şi au fost eficient controlate”, a mai spus el.

 

 

Citeşte mai multe despre:   China