Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preşedintele Cehiei a explicat cât de mult îi 'IUBEŞTE' pe jurnalişti: Le-aş organiza un BANCHET SPECIAL la ambasada SAUDITĂ!

Preşedintele Cehiei a explicat cât de mult îi 'IUBEŞTE' pe jurnalişti: Le-aş organiza un BANCHET SPECIAL la ambasada SAUDITĂ!

Un articol de: B1.ro - 27 Oct 2018, 16:35
Preşedintele Cehiei a explicat cât de mult îi 'IUBEŞTE' pe jurnalişti: Le-aş organiza un BANCHET SPECIAL la ambasada SAUDITĂ! Foto: captură Youtube Externe

Milos Zeman, preşedintele Cehiei, şochează din nou! El a dat o declaraţie în care a făcut  referire la asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, glumind că îi iubeşte pe jurnalişti şi că ar putea organiza un banchet pentru ei la ambasada saudită.

„Iubesc jurnaliştii, tocmai de aceea s-ar putea să organizez un banchet special pentru ei în această seară la ambasada saudită”, a declarat Zeman, potrivit Euronews citat de news.ro.

Reporteri Fără Frontiere (RSF) a reacţionat şi a condamnat dur comentariile preşedintelui, arătând că gluma a fost făcută „în cel mai prost mod posibil” şi cerându-i lui Zeman să prezinte scuze.
„Condamnăm ultima provocare revoltătoare a preşedintelui ceh. Este oribil să îl vedem cum îşi duce cinismul la acest nivel. Trebuie să îşi ceară scuze de la comunitatea jurnaliştilor şi să oprească aceste atacuri”,  a declarat Pauline Ades-Mevel, şefa biroului Balcani-UE al RSF.

Zeman are un "istoric" cel puţin bizar cu jurnaliştii: în octombrie 2017 el i-a întâmpinat cu un Kalashnikov de jucărie la o conferinţă de presă, iar în mai 2017 a declarat că jurnaliştii ar trebui „eliminaţi” pentru că „sunt prea mulţi”.
 

Citeşte mai multe despre:   Milos Zeman,   Cehia,   Jamal Khashoggi,   Arabia Saudita_1,   Reporteri Fara Frontiere