Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Miniștri de Interne din UE se reunesc la Luxemburg pentru a discuta despre tema migrației și protecția frontierelor externe

Miniștri de Interne din UE se reunesc la Luxemburg pentru a discuta despre tema migrației și protecția frontierelor externe

Un articol de: - 08 Oct 2015, 08:33
Miniștri de Interne din UE se reunesc la Luxemburg pentru a discuta despre tema migrației și protecția frontierelor externe Foto: ec.europa.eu Externe

Miniştri de justiţiei şi cei de interne ai statelor membre UE se reunesc joi, la Luxembrug. În cadrul întrevederilor nu se va discuta însă despre aderarea României şi nici a Bulgariei la spaţiul Schengen, susţine premierul Victor Ponta.

În schimb, pe agenda preliminară sunt incluse tema migrației, protecția frontierelor externe și politica de relocare sau expulzare a imigranților ilegali, precum și contra-terorismul și protecția informațiilor cu caracter personal.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Europa va depune mai multe eforturi pentru a opri și expulza sutele de imigranți ajunși pe teritoriul Europei ilegal.

În cursul serii, va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe și interne cu delegaţii din statele balcanice, Turcia, Iordania şi Liban pentru a pune la cale un plan privind limitarea fluxului de imigranţi.

Alte elemente ale politicii de imigraţie a UE sunt creşterea ajutoarelor pentru refugiaţii care rămân în Orientul Mijlociu şi consolidarea procedurilor de identificare la sosirea lor în Italia şi Grecia, relatează Mediafax.

Citeşte mai multe despre:   Luxemburg,   Spaţiul Schengen,   Victor Ponta,   imigranti