Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Miniştrii de Interne din UE vor participa pe 14 septembrie la o reuniune de urgenţă pe tema crizei imigranților

Miniştrii de Interne din UE vor participa pe 14 septembrie la o reuniune de urgenţă pe tema crizei imigranților

Un articol de: - 31 Aug 2015, 07:11
Miniştrii de Interne din UE vor participa pe 14 septembrie la o reuniune de urgenţă pe tema crizei imigranților Foto: cugetliber.ro Externe

O reuniune de urgență a miniştrilor de Interne din Uniunea Europeană va avea loc pe 14 septembrie, cu scopul de a ameliora răspunsul blocului comunitar la criza imigraţiei, a anunţat duminică seara preşedinţia semestrială a UE, informează agenția DPA.

"Situaţia fenomenului migraţiei în afara şi în interiorul Uniunii Europene a luat proporţii fără precedent", a precizat preşedinţia luxemburgheză a UE într-un comunicat.

În cadrul reuniunii se va discuta despre procedurile de repatriere a imigranţilor în cazul respingerii solicitărilor de azil, cooperarea cu ţări terţe şi măsurile de prevenire a traficului de imigranţi, mai arată sursa citată.

Anterior, miniştrii de Interne din Germania, Franţa şi Marea Britanie au cerut o reuniune de urgenţă privind criza refugiaţilor în următoarele două săptămâni.

"Suntem de acord că nu mai avem timp de pierdut. Situaţia curentă cere acţiune imediată şi solidaritate în Europa. Situaţia curentă necesită acţiune imediată şi solidaritate în cadrul Europei", a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranţi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mulţi dintre ei fug din ţări devastate de război, riscându-şi vieţile încercând să ajungă în state occidentale.

Citeşte mai multe despre:   criza imigrantilor