Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministru ceh: Grupul de la Visegrad refuză cotele obligatorii de migranți pe care vrea să le impună Uniunea Europeană

Ministru ceh: Grupul de la Visegrad refuză cotele obligatorii de migranți pe care vrea să le impună Uniunea Europeană

Un articol de: - 11 Sep 2015, 14:42
Ministru ceh: Grupul de la Visegrad refuză cotele obligatorii de migranți pe care vrea să le impună Uniunea Europeană Foto: independent.co.uk Externe
Țările Grupului de la Visegrad - Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia - refuză cotele obligatorii de migranți pe care vrea să le impună Uniunea Europeană, a declarat vineri la Praga ministrul ceh de externe, Lubomir Zaoralek, citat de France Presse, notează Agerpres.

Țările care trebuie să primească refugiați ”trebuie să aibă control asupra numărului de refugiați pe care sunt pregătiți să-i accepte și apoi să le ofere sprijin”, a spus Zaoralek  într-o conferință de presă în finalul unei întâlniri dintre miniștrii de externe din cadrul Grupului de la Visegrad cu șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, care a încercat să-i determine să-și schimbe opinia.

Criza migratoare ar ”putea fi cea mai mare provocare din istoria” UE, a declarat, la rândul său, ministrul de externe german, înainte de a face apel la unitatea țărilor Europei pentru a-i face față.

”Dacă suntem uniți în descrierea situației, noi ar trebui să fim uniți și asupra faptului că o astfel de provocare nu poate fi gestionată de către o singură țară. Avem nevoie de solidaritatea europeană”, a mai spus Steinmeier.

Aceștia au refuzat să accepte cotele obligatorii de migranți propuse de UE și susținute de Berlin, arată AFP.