Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministru francez: Vom continua să închidem moscheile radicale și să expulzăm imamii care incită la ură

Ministru francez: Vom continua să închidem moscheile radicale și să expulzăm imamii care incită la ură

Un articol de: - 01 Aug 2016, 15:11
Ministru francez: Vom continua să închidem moscheile radicale și să expulzăm imamii care incită la ură Foto: lelab.europe1.fr Externe

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a declarat că autoritățile franceze vor continua să închidă moscheile și centrele de rugăciune musulmane în care se țin discursuri radicale, imamii urmând a fi expulzați din Franța, informează EFE.

”Nu există loc în Franța pentru cei care promovează ura”, a declarat Cazeneuve, după o întrunire cu reprezentanți ai Consiliului Francez al Cultului Musulman.

Acesta a anunțat că au fost închise deja 20 de moschei și centre de rugăciune musulmane și că vor mai urma și altele. De asemenea, au fost emise 80 de ordine de expulzare în cazul unor imami străini care promovau discursuri radicale și sunt în analiză și altele.

Cazeneuve a mai declarat că în octombrie va fi gata și noul cadru instituțional pentru cultul musulman. Acesta va presupune crearea unei fundații pentru finanțarea centrelor de cult, astfel încât ele să nu mai primească bani din străinătate.