Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministru grec: Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos

Ministru grec: Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos

Un articol de: - 11 Sep 2015, 20:04
Ministru grec: Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos Foto: independent.co.uk Externe

Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos datorită transferului spre Atena a circa 22.500 de refugiați și imigranți înregistrați în această săptămână, între care se va face o selecție, potrivit ministrului grec al marinei comerciale, Christos Zois.

"În următoarele zile, autoritățile vor putea să controleze în totalitate fluxurile" continue spre această insulă, nu foarte departe de Turcia, a spus ministrul.

Circa 22.500 de refugiați și imigranți au fost înregistrați de luni seară pe insula elenă Lesbos, înaintea transportării lor pe continent.

Pentru a readuce calmul după mai multe zile de tensiuni între imigranți și poliție, guvernul a însărcinat de asemenea armata să ajute la distribuirea de alimente și la amenajarea locurilor de primire, scrie Agerpres.

Însă, eliberând presiunea asupra insulei Lesbos, plecările duc la o tensionare a situației la frontiera de nord a țării, cu Macedonia, etapa următoare a drumului refugiaților și imigranților spre Germania și Europa de Vest.

Citeşte mai multe despre:   refugiati