Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a deschis sesiunea plenară a Trilateralei România-Polonia-Turcia pe teme de securitate (VIDEO)

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a deschis sesiunea plenară a Trilateralei România-Polonia-Turcia pe teme de securitate (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 23 Apr 2021, 11:02
Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a deschis sesiunea plenară a Trilateralei România-Polonia-Turcia pe teme de securitate (VIDEO) Externe

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a deschis, alături de omologii din Polonia și Turcia, Zbigniew Rau  și Mevlüt Çavuşoğlu , sesiunea plenară a Trilateralei România-Polonia-Turcia pe teme de securitate.

Potrivit MAE, contribuţiile operaţionale şi conceptuale ale României, Poloniei şi Turciei la acţiunea NATO în regiune sunt și rămân esenţiale, iar relevanța și utilitatea Trilateralei sunt din ce în ce mai crescute.

Pe agenda reuniunii au figurat evaluarea situației de securitate din regiune, analizarea rezultatelor celor mai recente reuniuni ministeriale NATO, precum și a perspectivelor Summitului NATO din acest an.

 

Bogdan Aurescu găzduiește la București o reuniune a Trilateralei pe teme de securitate a miniștrilor de externe din Polonia, România și Turcia. În premieră, la întâlnirea din acest an vor participa și miniștrii de externe din Georgia și Ucraina, care vor lua parte la o reuniune extinsă a Trilateralei, ce se va desfășura după segmentul plenar al acesteia.

Evenimentul debutează oficial vineri, 23 aprilie, prin organizarea sesiunii plenare a Trilateralei, cu prezența fizică la București a miniștrilor de externe din România, Polonia și Turcia. Pe lângă evoluțiile recente de securitate din regiunea Mării Negre, printre altele cei trei miniștri „vor evidenția susținerea pentru procesul de reflecție strategică NATO2030, derulat la nivelul Alianței Nord-Atlantice de către Secretarul General Jens Stoltenberg”.

„De altfel, cele trei state susțin procesul NATO2030 și propunerile în acest sens avansate de Secretarul General al NATO, care urmăresc să conducă la consolidarea capacității Alianței de a răspunde eficient provocărilor de securitate curente și viitoare. Discuțiile din cadrul Trilateralei de la București se vor referi și la importanța unui nou Concept Strategic al Alianței, care va trebui să traseze liniile de bază pentru creșterea unității și coeziunii aliate și să consolideze profilului Alianței”, a adăugat MAE.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   MAE,   Bogdan Aurescu