Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va efectua miercuri o vizită oficială în Italia

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va efectua miercuri o vizită oficială în Italia

Un articol de: George Lupu - 06 Apr 2021, 16:07
Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va efectua miercuri o vizită oficială în Italia Foto: Ministerul de Externe / Facebook Externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua miercuri o vizită oficială în Republica Italiană, la invitația ministrului italian al afacerilor externe și cooperării internaționale, Luigi Di Maio.

Ministrul Bogdan Aurescu va avea o rundă de consultări cu omologul său italian și o întrevedere cu Președintele Senatului Italian, doamna Maria Elisabetta Alberti Casellati.

Cei doi șefi ai diplomațiilor vor trece în revistă prioritățile de pe agenda bilaterală de cooperare și vor avea un schimb de opinii cu privire la evoluțiile de la nivel european, regional și internațional, inclusiv din perspectiva promovării obiectivelor de interes comun.

Ministrul Bogdan Aurescu va aborda cu omologul său modalitățile concrete de consolidare a cooperării dintre România și Italia, în plan politic, economic și sectorial și va accentua importanța pe care comunitatea românilor din Italia o are în ansamblul relației bilaterale.

De asemenea, consultările dintre miniștrii Bogdan Aurescu și Luigi Di Maio vor viza prioritățile agendei europene, cu accent pe cooperarea la nivel UE în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și creșterea rezilienței Uniunii, viitoarele dezbateri din cadrul Conferinței privind viitorul Europei, implementarea măsurilor vizând redresarea economică, politica de extindere a Uniunii, precum și revitalizarea Parteneriatului Estic.

Programul vizitei ministrului Bogdan Aurescu mai include și o discuție în format videoconferință cu șefii oficiilor consulare ale României în Italia, în cadrul căreia vor fi abordate prioritățile MAE în ceea ce privește reforma serviciilor consulare, precum și teme de actualitate ce țin de specificul comunității românești din Italia.

De asemenea, ministrul afacerilor externe va participa la o ceremonie de decorare a unor persoane care au efectuat acțiuni caritabile în sprijinul comunității românești pe perioada crizei pandemice.

Citeşte mai multe despre:   Romania,   Bogdan Aurescu