Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul bulgar de Externe vrea ca delimitarea platoului maritim din Marea Neagră să fie rezolvată cât mai repede

Ministrul bulgar de Externe vrea ca delimitarea platoului maritim din Marea Neagră să fie rezolvată cât mai repede

Delimitarea platoului maritim din Marea Neagră este o problemă în relația dintre România și Bulgaria care trebuie rezolvată cât mai repede, a declarat, joi, ministrul bulgar de Externe, Kristian Vigenin.

"O problemă este şi delimitarea platoului maritim din Marea Neagră dintre cele două state. Ambiţia mea este să rezolvăm această problemă cât mai repede pentru că are aspecte politice şi economice", a afirmat Vigenin, într-o conferinţă de presă comună cu omologul român, Titus Corlăţean.

De asemenea, el a arătat că o altă problemă în relaţia cu România este cea a minorităţilor, în special cea privind slujba religioasă în limba bulgară pe teritoriul românesc, însă are încredere că aceasta va fi rezolvată în conformitate cu standardele europene, într-un spirit de cooperare fără a se da voie ca aceasta să "fie hrană pentru naţionaliştii din ambele ţări", transmite Mediafax.

Ministrul Corlăţean a arătat că a discutat cu Vigenin despre problema "fostei biserici bulgare din Bucureşti" şi despre liceul bulgar din România, dar şi despre liceul român din Bulgaria şi interesul exprimat de asociaţiile minorităţii româno-vlahe pentru respectarea dreptului la educaţie şi religie în limba maternă.

"Important este că le discutăm într-un spirit de cooperare, deschis şi am convingerea că putem avansa în direcţia cea bună", a mai spus Corlăţean.

Ultima rundă de negocieri bilaterale privind tematica delimitării spaţiilor maritime ale României şi Bulgariei în Marea Neagră despre care MAE român a comunicat public s-a desfăşurat în perioada 29-30 mai 2012 la Bucureşti.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria,   Marea Neagra