Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul de Externe al Ucrainei atrage atenția de la București că retragerea trupelor de către Rusia nu înseamnă sfârșitul pericolului pentru regiune: "Estul Ucrainei este în continuare ocupat ilegal de către Federația Rusă, la fel și Crimeea”

Ministrul de Externe al Ucrainei atrage atenția de la București că retragerea trupelor de către Rusia nu înseamnă sfârșitul pericolului pentru regiune: "Estul Ucrainei este în continuare ocupat ilegal de către Federația Rusă, la fel și Crimeea”

Un articol de: George Lupu - 23 Apr 2021, 14:17
Ministrul de Externe al Ucrainei atrage atenția de la București că retragerea trupelor de către Rusia nu înseamnă sfârșitul pericolului pentru regiune: "Estul Ucrainei este în continuare ocupat ilegal de către Federația Rusă, la fel și Crimeea” Externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a întâmpinat la București pe omologul ucrainean Dmytro Kuleba , care va lua parte, în premieră, la invitația ministrului român, la sesiunea specială a Trilateralei România-Polonia-Turcia, cu partenerii din Vecinătatea Estică – Georgia și Ucraina. Șefii diplomațiilor română și ucraineană vor avea apoi consultări pe teme de interes la nivel bilateral și regional.

“Această întâlnire are loc în contextul desfășurării unor evenimente periculoase în regiunea noastră. Aceste evenimente sunt relevante nu doar pentru securitatea Ucrainei, dar și pentru România și pentru întreaga regiune a Mării Negre Masarea de trupe de către Federația Rusă, nu doar la granița de est a Ucrainei, ci și în regiunea ilegal ocupată Crimeea, afectează securitatea noastră a tuturor.Este adevărat că ieri, ministrul Apărării al Federației Ruse a spus că exercițiile militare s-au terminat și că forțele vor fi retrase, dar aș vrea să subliniez două aspecte: În primul rând vrem să vedem că acțiunile Federației Ruse se suprapun cu declarațiile. Vrem să vedem că ceea ce se declară este implementat și că toate aceste forțe sunt retrase de la granițele noastre.

Vreau să atrag atenția că și această retragere nu înseamnă nici sfârșitul escalării, nici sfârșitul conflictului. Estul Ucrainei este în continuare ocupat de către Federația Rusă, la fel și Crimeea”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei la București.

 

La rândul său. Bogdan Aurescu a precizat că anunțul Rusiei privind retragerea trupelor de la granița cu Ucraina nu schimbă cu absolut nimic necesitatea de a continua analiza asupra cauzelor care au dus la această situație foarte tensionată:

"În contextul masării de trupe militare ale Rusiei, am discutat deja în cursul serii de ieri, în detaliu, recentele evoluţii de securitate îngrijorătoare din Ucraina şi din jurul acesteia, precum şi perspectivele de evoluţii ulterioare. De asemenea, măsuri pentru dezescaladare şi detensionare, inclusiv cum putem sprijini concret Ucraina.
Anunţul de ieri cu privire la retragerea trupelor ruse, care este evoluţie în direcţia bună, nu schimbă cu absolut nimic necesitatea de a continua analiza asupra cauzelor care au dus la această situaţie foarte tensionată şi de a identifica măsuri de dezescaladare şi de evitare pe viitor a unor situaţii similare
", a declarat Bogdan Aurescu, în conferința de presă susținută alături de miniștrii de Externe din Polonia și Turcia.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   MAE