Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul de Externe al Ucrainei, despre trilaterala România, Polonia și Turcia: "Se va discuta despre consolidarea prezenței și disponibilității NATO de a consolida securitatea în regiune" (VIDEO)

Ministrul de Externe al Ucrainei, despre trilaterala România, Polonia și Turcia: "Se va discuta despre consolidarea prezenței și disponibilității NATO de a consolida securitatea în regiune" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 23 Apr 2021, 12:08
Ministrul de Externe al Ucrainei, despre trilaterala România, Polonia și Turcia: "Se va discuta despre consolidarea prezenței și disponibilității NATO de a consolida securitatea în regiune" (VIDEO) Sursa foto: Facebook Externe

Participarea Ucrainei la negocierile trilateralei România, Polonia și Turcia - flancul estic al NATO, reprezintă un semnal politic și o acțiune concretă pentru a sprijini Ucraina într-un moment dificil, a declarat la București ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Salutări din București. Aici, astăzi, pentru prima dată, Ucraina participă la negocierile trilateralei România, Polonia și Turcia - flancul estic al NATO” , a transmis ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba.

„București, Varșovia și Ankara au instituit acest format trilateral în 2012 la summitul Alianței de la Chicago. Astăzi, pentru prima dată, au invitat oaspeți - Ucraina și Georgia - să ia parte la întâlnirea lor. Și nu este doar o invitație. Acesta este un semnal politic și o acțiune concretă pentru a sprijini Ucraina într-un moment dificil”, a declarat Dmytro Kuleba.

Oficialul a subliniat amenințările la adresa securității provocate de comportamentul agresiv al Rusiei și de militarizarea în creștere a Crimeei:

Ucraina este un partener cheie NATO în regiunea Mării Negre, împreună cu Georgia, și face parte integrantă din formula de securitate și prosperitate a acesteia. De aceea suntem aici astăzi. Noi ne vom întâlni în cinci cu David Zalkaliani, Bogdan Aurescu, Zbigniew Rau și Mevlüt Çavuşoğlu, care sunt toți prietenii mei buni, pe fondul amenințărilor la adresa securității provocate de comportamentul agresiv al Rusiei și de militarizarea în creștere a Crimeei, a Mării Negre și a Mării Azov”, a transmis ministrul ucrainean.

„Se va discuta despre consolidarea prezenței și disponibilității NATO de a consolida securitatea și stabilitatea în regiune și despre perspectivele euro-atlantice ale Ucrainei și Georgiei, precum și despre formatul inițiat de Ucraina, Platforma Crimeea. Vom discuta separat într-un format bilateral cu colegii despre politică și comerț în relațiile dintre țările noastre”, a spus Kuleba.

 

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Ucraina