Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul de externe german, Frank Steinmeier: Angajamentele militare din Siria nu trebuie să se transforme într-un conflict dintre Rusia și SUA

Ministrul de externe german, Frank Steinmeier: Angajamentele militare din Siria nu trebuie să se transforme într-un conflict dintre Rusia și SUA

Un articol de: - 14 Oct 2015, 17:07
Ministrul de externe german, Frank Steinmeier: Angajamentele militare din Siria nu trebuie să se transforme într-un conflict dintre Rusia și SUA Foto: rador.ro Externe

Frank-Walter Steinmeier, ministrul de externe german, a îndemnat, miercuri, Statele Unite și Rusia să evite ca angajamentul lor militar în Sira să se transforme într-un conflict între cele două țări.

”Trebuie să convingem SUA și Rusia ca angajamentele lor militare în Siria să nu se deruleze în așa fel încât la final să se transforme într-un conflict între SUA și Rusia”, a sups Steinmeier în fața membrilor camerei inferioare a parlamentului german.

Tototodată, în același discurs, șeful diplomației germane a dezvăluit eșecul diplomaților în a ajunge la un acord în vederea soluționării conflictului care este prezent în Siria de aproape cinci ani.

”Este clar că trebuie luptat împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și a altor grupări teroriste”, a adăugat Steinmeier, continuând că soluția la războiul din Siria nu trece 'printr-un câmp de luptă”.

Statele Unite ale Americii conduce o largă coaliție ce efectuează bombardamente în Siria și Irak de peste un an. Rusia a intervenit, la rândul său, cu avioanele sale de luptă în acest conflict, la 30 septembrie, pentru a-i consolida poziția în fruntea statlui lui Bashar Al-Assad, aliatul său.

Moscova și Washington ar urma să redeschidă discuțiile militare miercuri, pentru a evita orice incident aviatic în spațiul aerian din Orientul Mijlociu.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Rusia,   conflict,   Siria