Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul de finanțe din landul german Hessa s-a sinucis. Thomas Schaefer ar fi fost „profund îngrijorat” de efectele economice provocate de COVID-19

Ministrul de finanțe din landul german Hessa s-a sinucis. Thomas Schaefer ar fi fost „profund îngrijorat” de efectele economice provocate de COVID-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Mar 2020, 17:25
Ministrul de finanțe din landul german Hessa s-a sinucis. Thomas Schaefer ar fi fost „profund îngrijorat” de efectele economice provocate de COVID-19 Externe

Thomas Schaefer, ministrul de finanțe din landul german Hessa, s-a sinucis, a anunțat duminică Volker Bouffier, șeful administrației regionale, potrivit DPA și AFP citate de Agerpres.

În vârstă de 54 de ani, Schaefer a fost membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), iar trupul său neînsuflețit a fost găsit sâmbătă dimineață, în apropierea unei căi ferate la sud-vest de orașul Frankfurt.

Autoritățile merg pe ipoteza unui suicid, iar vestea morții lui Schaefer a zguduit din temelii scena politică germană, mai ales având în vedere că el părea principalul favorit la a fi succesorul lui Volker Bouffier.

„El era profund îngrijorat, mai presus de orice de capacitatea de a satisface aşteptările imense ale publicului, în special în termeni de ajutor financiar'', a declarat Bouffier, vizibil întristat de vestea morţii lui Thomas Schaefer, care era căsătorit și avea doi copii.

„Trebuie să presupun că aceste îngrijorări l-au copleşit. El nu a găsit, evident, o cale de ieşire. Şi-a pierdut speranţele şi ne-a părăsit. Suntem şocaţi şi consternaţi'', a mai spus liderul executivului din landul Hessa.