Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul de Interne, Nebojsa Stefanovic: Serbia va suplimenta forțele de poliție de la granița cu Ungaria

Ministrul de Interne, Nebojsa Stefanovic: Serbia va suplimenta forțele de poliție de la granița cu Ungaria

Un articol de: - 16 Sep 2015, 23:37
Ministrul de Interne, Nebojsa Stefanovic: Serbia va suplimenta forțele de poliție de la granița cu Ungaria Foto: volimpodgoricu.me Externe

Ministrul de interne sârb, Nebojsa Stefanovic, a anunțat miercuri seară că vor fi trimise forțe de poliție suplimentare la granița sa cu Ungaria. De asemenea, se va încerca îndepărtarea migranții de zona gardului ridicat de autoritățile ungare la frontieră, informează Reuters.

''Scopul este de a preveni alte atacuri de pe teritoriul nostru asupra poliției ungare și, într-o manieră plină de respect, să îndepărtăm migranții de gard și de poliția ungară'', a anunțat Stefanovic.

Declarația ministrului sârb de interne vine după ce autoritățile de la Budapesta au cerut Belgradului să acționeze contra migranților care ''atacă'' poliția ungară la granița comună.

Cofruntări violente între imigranți și forțele de ordine au avot loc miercuri la granția dintre Serbia și Ungaria, la punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos

Potrivit guvernului de la Budapesta, în confruntări au fost răniți cel puțin douăzeci de polițiști ungari.

Aproximativ 20 de polițiști sârbi au intervenit, încercând să-i convingă pe migranți să renunțe la intenția de a intra în Ungaria.

Responsabilul cu refugiații în guvernul sârb, Aleksandar Vulin, s-a deplasat la locul incidentelor pentru a calma situația.

Citeşte mai multe despre:   ministru de Interne,   Serbia,   imigranti