Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu va fi o condiție prealabilă pentru ca cineva să călătorească în Grecia

Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu va fi o condiție prealabilă pentru ca cineva să călătorească în Grecia

Un articol de: Elena Stanciu - 15 Ian 2021, 16:38
Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu va fi o condiție prealabilă pentru ca cineva să călătorească în Grecia Foto: Facebook Externe

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, spune că certificatul de vaccinare anti-COVID-19 nu va fi o condiție pentru intrarea pe teritoriul Greciei, precizând că propunerea făcută recent, în acest sens, de premierul Kyriakos Mitsotakis a avut ca scop să-i determine pe oficialii UE să se coordoneze cu privire la această chestiune, informează Novinite.com.

 

Ministrul Turismului din Grecia spune că certificatul de vaccinare nu va fi obligatoriu pentru călătoriile în țara sa 

 

”Certificatul de vaccinare nu va fi o condiție prealabilă pentru ca cineva să călătorească în Grecia. (...) Cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără restricții pentru că nu trebuie să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri”, a declarat oficialul guvernamental de la Atena pentru Skai TV.

În același timp, Haris Theoharis a precizat că persoanele care nu sunt vaccinate vor fi testate pentru infecția cu coronavirus, adăugând că autoritățile sanitare vor decide dacă toți cei care intră în țară ar trebui să fie testați sau nu.

Totodată, ministrul grec al Turismului a subliniat că atât testele, cât și certificatul de vaccinare sunt instrumentele care vor permite deplasările vara viitoare, sezon care, potrivit așteptărilor autorităților elene, ar trebui să fie mai bun decât cel din 2020.

"Obiceiurile consumatorilor s-au schimbat, există incertitudini legate de pandemie şi nimeni nu face rezervări cu şase sau opt luni înainte", a mai spus Haris Theoharis.

În urmă cu câteva zile, premierul Kyriakos Mitsotakis a solicitat introducerea  unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 pe întreg teritoriul Uniunii Europene, document menit să faciliteze călătoriile restricționate masiv în contextul pandemiei de coronavirus.

Sectorul turismului este esențial pentru economia Greciei, reprezentând aproape 20% din PIB-ul statului elen. În 2020, Grecia a obținut venituri de 4 miliare de euro din turism, asta în condițiile în care în 2019 veniturile încasate ajungeau la 18 miliarde de euro. În primele 10 luni din anul trecut, numărul turiștilor care au vizitat Grecia a scăzut cu 76%, confiorm datelor publicate de Banca Centrală a Greciei.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

În tot acest context, Guvernul elen va finanța cu 25 de milioane de euro o campanie de promovare a turismului în 2021.

 

Președinta Comisiei Europene: Este o nevoie medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat

 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu respinge însă ideea existenței unui certificat de vaccinate la nivelul blocului comunitar, precizând că un astfel de document ar trebui să fie recunoscut reciproc în toate țările UE.

„Este o nevoie medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat. (...) Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus șefa Executivului comunitar, ca reacție la solicitarea venită din partea premierului de la Atena.

Întrebat în urmă cu câteva zile ce crede despre introducerea unui astfel de certificat, președintele Klaus Iohannis a spus că, din punctul său de vedere, nu este o idee bună pentru că ar crea cadrul pentru o discriminare în rândul cetățenilor europeni.

 


 

Citeşte mai multe despre:   Grecia,   vaccinare anti-COVID-19