Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul eston al Finanțelor a demisionat din cauza unui comentariu pe Facebook

Ministrul eston al Finanțelor a demisionat din cauza unui comentariu pe Facebook

Un articol de: - 27 Oct 2014, 11:31
Ministrul eston al Finanțelor a demisionat din cauza unui comentariu pe Facebook Foto: arileht.delfi.ee Externe

Ministul eston al Finanţelor a demisionat, duminică, după ce un comentariu al său pe Facebook la adresa altui ministru a declanșat un adevărat conflict. Jürgen Ligi l-a numit pe colegul său ministrul Educației, "fiu de imigranţi din partidul trandafirului", relatează AFP.

Comentariul lui Ligi, membru al Partidului Reformelor (centru-dreapta), a fost postat în urma unei dezbateri televizate între cei doi asupra impactului ocupaţiei sovietice asupra situaţiei economice a ţării.

Ligi a criticat pe Facebook "lipsa de rădăcini şi ignoranţa" lui Ossinovski, în vârstă de 28 de ani, singurul ministru de origine rusă din Guvernul eston.

Jevgeni Ossinovski este un "fiu de imigranţi din partidul trandafirului" care "trebuie să fie extrem de prudent" cu opiniile pe care le exprimă, a apreciat Ligi în comentariul postat.

Jürgen Ligi a prezentat scuze pentru comentariile pe care le-a făcut, dar social-democraţii şi Ossinovski i-au cerut demisia, la fel ca o parte a opiniei publice, îngrijorate că afirmaţiile ministrului Finanţelor ar putea să-l încurajeze pe preşedintele rus Vladimir Putin să vină "să protejeze rusofonii", ca în Ucraina.

Duminică, atunci când şi-a anunţat decizia, Ligi a declarat pentru presă că, pentru el, Estonia este "mai importantă decât postul de ministru".

Această demisie ar urma să permită Guvernului să continue să funcţioneze până la alegerile din martie 2015.

Citeşte mai multe despre:   finante,   Facebook