Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul francez al Sănătății: Infirmiera de origine franceză contaminată cu Ebola în Liberia s-a vindecat

Ministrul francez al Sănătății: Infirmiera de origine franceză contaminată cu Ebola în Liberia s-a vindecat

Un articol de: - 04 Oct 2014, 18:41
Ministrul francez al Sănătății: Infirmiera de origine franceză contaminată cu Ebola în Liberia s-a vindecat Foto: nbcnews.com Externe
Infirmiera de origine franceză, voluntară a organizaţiei Médecins sans frontières (MSF), care a fost contaminată cu virusul Ebola în timpul unei misiuni în Liberia, "s-a vindecat şi a părăsit spitalul", a anunţat sâmbătă ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, într-un comunicat citat de AFP.

Repatriată la 19 septembrie în Franţa, tânăra, care a fost primul pacient cu Ebola de pe teritoriul francez, a fost tratată într-un spital militar de la periferia Parisului, unde a beneficiat de "tratamente experimentale".

Marisol Touraine a autorizat, prin decret ministerial, folosirea în Franţa a trei medicamente, în special a antiviralului Avigan produs de firma japoneză Toyama Chemical (filială a FujiFilm), folosit în mod normal împotriva gripei. Conform FujiFilm, infirmiera ar fi beneficiat de acest tratament.

Marisol Touraine s-a declarat în comunicat "foarte bucuroasă de această evoluţie favorabilă şi salută din nou angajamentul şi curajul acestei tinere, precum şi mobilizarea tuturor celor care luptă pe frontul teribilei epidemii de Ebola în Africa de Vest".