Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul German al Apărării, Ursula von der Leyen, despre acuzațiile de plagiat: Nu e nicio noutate că activişti pe Internet încearcă să răspândească îndoieli cu privire la dizertaţiile unor politician

Ministrul German al Apărării, Ursula von der Leyen, despre acuzațiile de plagiat: Nu e nicio noutate că activişti pe Internet încearcă să răspândească îndoieli cu privire la dizertaţiile unor politician

Un articol de: -
Foto: faz.net Externe

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, a negat că și-a copiat teza de doctorat în urmă cu 25 de ani, după ce în weekend site-ul VroniPlag, care verifică lucrări academice în acest sens, a găsit dovezi de plagiat în 27 dintre cele 62 de pagini ale lucrării.

"Pot să resping acuzaţiile de plagiat. Nu e nicio noutate că activişti pe Internet încearcă să răspândească îndoieli cu privire la dizertaţiile unor politician", a declarat von der Leyen, citată de agenția DPA.

VroniPlag notează că, în mai multe locuri, doctoratul Ministrului German al Apărării în obstetrică a reprodus cuvânt cu cuvât pasaje din alte surse, fără să spună de unde sunt luate.

Dacă acuzațiile se dovedesc adevărate, nu ar fi o noutate în Gerrmania, unde și alți miniștri și-au încheiat carierele din cauza plagiatului (fostul ministru al apărării Karl-Theodor zu Guttenberg în 2011 şi Educaţiei Annette Schavan în 2013).

Von der Leyen a cerut Facultății de Medicină din Hanovra, unde și-a obținut diploma în 1990, să examnieze independent teza de doctorat.

Ursula von der Leyen este prezentată de mai mulți ani ca o posibilă succesoare a cancelarului Angela Merkel. Înainte de a deveni ministrul Apărării în 2013, ea a fost ministru al Muncii.

 

Citeşte mai multe despre:   plagiat,   acuzatii
 
 
 
Loading...