Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schauble: Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi un dezastru pentru ambele părți

Ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schauble: Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi un dezastru pentru ambele părți

Un articol de: - 06 Oct 2015, 22:29
Ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schauble: Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi un dezastru pentru ambele părți Foto: telegraph.co.uk Externe

Ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schauble, a transmis Uniunii Europene să facă orice este posibil pentru păstrarea Marii Britanii în cadrul Uniunii, pentru că o astfel de situație ar fi un “dezastru” pentru ambele părți.

"Vom face tot posibilul pentru a evita ieşirea Marii Britanii din UE. O astfel de situaţie ar fi un dezastru atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Europa", a declarat Schauble, potrivit mediafax.

“Poate că va trebui să ajungem la unele amendamente limitate în cazul Tratatului Lisabona, pentru a oferi mai multă flexibilitate în negocieri, vom vedea. Dar, evident, negocierile nu merg niciodată într-un singur sens, întotdeauna sunt în ambele sensuri”, a mai spus ministrul german al Finanţelor.

Acesta și-a încheiat discursul prin faptul că speră să poată păstra Marea Britanie în Uniunea Europeană, dar nu o vor putea convinge să intre în zona euro în următorii ani.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond a declarat că poporul Marii Britanii va opta, prin referendum, dacă țara sa va rămâne în Uniunea Europeană ân cazul în care nu se vor obține reforme din partea aliaților europeni.

"Dacă nu vom obţine angajamentele de care avem nevoie din partea partenerilor europeni în aspecte precum ţinerea Marii Britanii în afara sistemului de integrare profundă, dacă nu vom putea obţine aceste angajamente, atunci, aşa cum a spus premierul, nu putem exclude nimic", a declarat Hammond.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Marea Britanie,   Uniunea Europeana