Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german al Muncii susține că românii ajută la stabilizarea pieței muncii

Ministrul german al Muncii susține că românii ajută la stabilizarea pieței muncii

Un articol de: - 02 Oct 2014, 18:04
Ministrul german al Muncii susține că românii ajută la stabilizarea pieței muncii Foto: welt.de Externe

Românii care lucrează în Germania sunt bine integrați pe piața muncii și în societate, a declarat, joi, la București, ministrul german al Muncii, citat de Mediafax.

Ministrul federal al Muncii din Germania, Andrea Nahles, a afirmat că românii care lucrează în Germania sunt bine integraţi pe piaţa muncii şi în societate, demnitarul adăugând că "ne bucurăm" de prezenţa acestei forţe de muncă, pentru că ajută la stabilizarea pieţei muncii.

Conform ministrului Muncii, Rovana Plumb, 287.000 de români trăiesc şi muncesc în Germania, contribuind astfel la economia acestei ţări.

Nahles a confirmat această cifră, precizând că cetăţenii români sunt foarte bine integraţi în ţara sa.

"Am observat că în Germania există un număr de muncitori din România care sunt foarte bine integraţi pe piaţa muncii de acolo şi în societatea germană. Doresc să reconfirm acest aspect. Sigur că există în Germania o serie întreagă de probleme demografice, fapt pentru care ne bucurăm de prezenţa forţei de muncă din România, care ne ajută activ să stabilizăm piaţa forţei de muncă", a arătat demnitarul german.

În opinia ministrului german al Muncii, libera circulaţie a forţei de muncă este benefică pentru întreaga Europă, iar problemele care apar din această cauză sunt, de fapt, izolate.

"Cred că este bine că lucrurile stau astfel. Cred că libera circulaţie a forţei de muncă în Europa este exact ce ne-am dorit. Dacă există, totuşi, probleme în oraşe singulare, cred că totuşi linia generală este că ne bucurăm de prezenţa acestei forţe de muncă bine integrată şi calificată", a declarat Andrea Nahles.

Citeşte mai multe despre:   romani,   Germania