Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german al Transporturilor denunță "eșecul complet" al Uniunii Europene de a asigura securitatea frontierelor

Ministrul german al Transporturilor denunță "eșecul complet" al Uniunii Europene de a asigura securitatea frontierelor

Un articol de: - 13 Sep 2015, 16:12
Ministrul german al Transporturilor denunță "eșecul complet" al Uniunii Europene de a asigura securitatea frontierelor Foto: pro-umfahrung-winden.de Externe

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a denunțat eșecul complet al Uniunii Europene de a asigura securitatea frontierelor sale externe, cerând adoptarea unor măsuri eficiente pentru a stopa fluxul de imigrați, relatează i24news.tv.

„În prezent sunt necesare măsuri eficiente pentru a stopa afluxul (de refugiaţi) în faţa eşecului complet al UE, a cărei protecţie a frontierelor externe nu mai funcţionează”, a subliniat într-un comunicat de presă oficialul german.

Acesta a mai precizat că Germania a ajuns la limitele capacității de a primi refugiațiîn contextul în care în urmă cu o zi alți 12.200 de refugiați au ajuns la Munchen. Acest semnal trebuie să fie înţeles în mod clar de celelalte state europene.

''Germania ajută în privinţa refugiaţilor de luni de zile şi cu o amploare mult mai mare decât toate celelalte state europene'', a subliniat ministrul german.

Autoritățile se așteaptă ca 800.000 de refugiați să ajungă în Germania în cursul acestui an.

Declarația lui Dobrindt a venit la doar câteva zile după ce vice-președintele CSU - Peter Friedrich Hans a numit decizia cancelarului german Angela Merkel de a primi refugiați "o eroare politică fără precedent", care ar putea avea "consecințe catastrofale".

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   Germania