Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german de interne, după JAI: S-a ajuns la un acord "de principiu" pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi

Ministrul german de interne, după JAI: S-a ajuns la un acord "de principiu" pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi

Un articol de: B1 TV - 15 Sep 2015, 09:31
Ministrul german de interne, după JAI: S-a ajuns la un acord "de principiu" pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi Externe
Reuniunea JAI a miniştrilor de Interne a luat prima decizie în privinţa crizei imigranţilor, astfel că 40.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia vor fi relocaţi în ţările membre ale Uniunii Europene, anunță B1 TV.

De asemenea, ministrul german de interne Thomas de Maizier a anunţat că s-a ajuns la un acord "de principiu" pentru relocarea a 160.000 de refugiaţi.

Multe dintre Guverne au luat propriile măsuri - Germania, Cehia şi Slovacia au restabilit controlul la graniţele cu Austria, lucru care a aruncat în aer Acordul Schengen.

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere în cadrul JAI, ţările membre pregătesc măsuri dure pentru descurajarea imigranţilor.

Documentul prevede arestarea clandestinilor, crearea unor centre speciale în Italia şi Grecia şi deportarea rapidă după refuzul azilului Miniştrii de Interne din ţările membre UE au decis deja relocarea a 40.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia pe parcursul următorilor doi ani.

Tot la Bruxelles s-a discutat şi despre posibilitatea trimiterii unor echipaje de intervenție rapidă ale Frontex la granițele externe 'sensibile' ale Uniunii Europene.

Prezent la Consiliului JAI a fost şi ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea.

Vicepremierul a arătat că potrivit mandatului, România va lua parte la mecanismul temporar prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanți de azil din Italia și Grecia, precum și a încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene.

Gabriel Oprea a mai subliniat că nu este de acord cu impunerea unor cote obligatorii de către Comisia Europeană.

Criza imigranţilor a determinat practic anularea Acordului Schengen. Germania a impus controale la graniţa cu Austria şi a oprit şi traficul feroviar cu această ţară timp de 12 ore. Din acest motiv, la graniţă s-au format cozi de maşini întinse pe 20 de kilometri.