Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german de Interne: Refugiații nu vor mai putea alege statele care le vor acorda protecție

Ministrul german de Interne: Refugiații nu vor mai putea alege statele care le vor acorda protecție

Un articol de: - 14 Sep 2015, 10:03
Ministrul german de Interne: Refugiații nu vor mai putea alege statele care le vor acorda protecție Foto: independent.co.uk Externe

Germania reintroduce temporar controalele la frontieră, a anunțat Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, țara confruntându-se cu un aflux de imigranți, informează The Telegraph.

”Scopul măsurii este acela de a opri acest aflux către Germania și de a reveni la un proces anterior”, a declarat acesta, în contextul în care în Munchen s-a înregistrat un influx de 63.000 de solicitanți de azil în două săptămâni.

”De asemenea, măsura este necesară urgent din motive de securitate”, a mai adăugat ministrul.

În plus, Berlin nu va mai permite refugiaților să aleagă ce țări europene îi vor găzdui, renunțându-se astfel la o măsură care a dus la ajungerea unui număr record de solicitanți de azil în state cu economii de top din Europa.

Solicitanții de azil trebuie să înțeleagă faptul că ”nu pot alege statele în care să caute protecție”, a mai declarat ministrul reporterilor.

”Conform actualelor reguli europene, Germania nu este autoritatea responsabilă pentru majoritatea solicitanților de azil, iar procesul de înregistrare a acestora se aplică în cazul tuturor statelor pe viitor. Acest lucru înseamnă că un stat membru va trebui nu doar să înregistreze, ci și să deruleze procesul privind acordarea de azil”, a adăugat acesta.Citeşte mai multe despre:   Germania,   Berlin,   imigranti,   refugiati,   Uniunea Europeana