Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul german de Interne: România şi Bulgaria ar putea să nu fie pregătite să adere la Spaţiul Schengen anul acesta

Ministrul german de Interne: România şi Bulgaria ar putea să nu fie pregătite să adere la Spaţiul Schengen anul acesta

Germania a fost unul dintre susţinătorii-cheie ai aderării României în două etape, la fel şi Franţa. Berlinul, Parisul şi preşedinţii Consiliului European au pus presiune pe Olanda să înceteze să se mai opună intrării celor două state din est la Schengen. Cu toate acestea, oficialii germani sunt tot mai sceptici în legătură cu aderarea României şi Bulgariei.

Ministrul german de Interne, Hans Peter Friedrich, consideră că șansele de aderare ale României sunt limitate. Părerea sa nu este însă împărtăşită de omologul său român care se declară încrezător în şansele ţării noastre.

„România şi Bulgaria ar putea să nu fie pregătite să adere la Spaţiul Schengen anul acesta, chiar şi parţial, cu spaţiul aerian şi maritim. Cred că deschiderea frontierelor pentru România şi Bulgaria este imposibilă la acest moment" a spus ministrul german de Interne.

"La Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne din septembrie vom primi o decizie favorabilă pe Schengen care nu este o chestiune politică, ci un drept al cetăţenilor României" a declarat, pe de altă parte, Ioan Rus.

Declaraţiile lui Ioan Rus au fost făcute după reuniunea informală a miniştilor de justiţie şi interne care a avut loc la Nicosia, în Cipru, pe 23 iulie.

Olanda se va pronunţa asupra poziţiei legate de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, la sfârşitul acestei veri, au anunţat oficiali din anturajul ministrului olandez pentru Imigraţie, un adversar declarat al deschiderii frontierelor cu România şi Bulgaria. Mai multe voci din diferite capitale europene sunt sceptice şi susţin că şansele de aderare ale celor două ţări sunt sub 1%.

Șanse mici de aderare
Embed:

Citeşte mai multe despre:   aderarea la Schengen,   Ioan Rus