Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova ar putea prezenta cererea de aderare la UE în mandatul actualului guvern

Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova ar putea prezenta cererea de aderare la UE în mandatul actualului guvern

Un articol de: - 31 Aug 2015, 07:58
Ministrul moldovean de Externe: Republica Moldova ar putea prezenta cererea de aderare la UE în mandatul actualului guvern Foto: radioiasi.ro Externe

Ministrul de Externe de la Chișinău, Natalia Gherman, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că Republica Moldova ar putea să prezinte cererea de aderare la Uniunea Europeană chiar în perioada mandatului actualului guvern.

”Va fi un proces firesc și logic să cerem Uniunii Europene trecerea sau avansarea Republicii Moldova la următoarea etapă - pregătirile pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană”, adeclarat șefa diplomației de la Chișiniu, într-un interviu acordat pentru Radio Moldova Actualități.

”Trebuie să obținem această masă critică de acțiuni și de reforme în cadrul implementării Acordului într-o așa manieră încât să nu lăsăm nici un argument, nici un semn de întrebare sau un dubiu în ceea ce privește voința politică a Republicii Moldova și capacitatea noastră de a ne reforma și de a consolida societatea în susținerea acestei idei de integrare europeană”, a mai spus Gherman.

”Nu aș numi un termen; termenul trebuie să fie fixat de noi și coordonat cu partenerii noștri din Uniunea Europeană. Terenul trebuie să fie foarte bine pregătit. Nu aș vrea să spun că acest lucru se va întâmpla foarte târziu, eu văd această perioadă și evoluție pe parcursul mandatului actualului guvern. (...) pentru aceasta este nevoie și de o stabilitate politică în Republica Moldova”, a mai precizat ministrul moldovean de Externe.

”Noi nu putem face acest lucru atunci când guvernele se schimbă la fiecare 6-8 luni. Atunci când demarează ceva trebuie să fie dus până la bun sfârșit (...). Aceasta, din punctul meu de vedere, este o condiție indispensabilă pentru avansarea rapidă pe planul de reforme proeuropene. Mi-aș dori foarte mult să văd actualul guvern, actuala clasă politică depunând această cerere într-o perioadă foarte și foarte previzibilă”, a mai subliniat Natalia Gherman.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova