Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul rus de Externe: Rădăcinile crizei refugiaților sunt politice. Țările responsabile de declanșarea conflictelor să îşi asume responsabilitatea de a acorda ajutor umanitar victimelor

Ministrul rus de Externe: Rădăcinile crizei refugiaților sunt politice. Țările responsabile de declanșarea conflictelor să îşi asume responsabilitatea de a acorda ajutor umanitar victimelor

Un articol de: - 08 Sep 2015, 17:11
Foto: Telegraph Externe

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, dă sfaturi Europei în privința crizei refuziaților. Acesta este de părere că s-a ajuns în această situație din cauza politicii pe care statele UE o duc în țările din Africa și Orientul Mijlociu.

Este corect ca acele țări care sunt responsabile de declanșarea conflictelor să îşi asume responsabilitatea de a acorda ajutor umanitar victimelor (n.r. acelor conflicte)”, a spus  Lavrov în timpul întrevederii pe care a avut-o cu vicepreședinta Comisiei Europene, Kristalina Gheorghieva, transmite Agerpres.

Desigur, există tentația pur și simplu să te uiți să vezi câți bani lipsesc (pentru ajutor umanitar) și să le recomanzi guvernelor să aloce fonduri suplimentare. Am auzit că cineva propune ca acest lucru să fie făcut în mod obligatoriu. Însă, o asemenea abordare mecanică nu va funcționa. Înțelegeți acest lucru din exemplul încercării UE de a soluționa în mod asemănător problema refugiaților. În orice caz, o asemenea abordare nu poate funcționa (...), pentru că rădăcinile problemei sunt politice”, a adăugat Serghei Lavrov.

 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Vladimir Putin,   refugiati,   imigranti
 
Loading...