Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul Sănătății din Israel, diagnosticat cu coronavirus. Yaakov Litzman și soția lui sunt izolați la domiciliu

Ministrul Sănătății din Israel, diagnosticat cu coronavirus. Yaakov Litzman și soția lui sunt izolați la domiciliu

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Apr 2020, 07:13
Ministrul Sănătății din Israel, diagnosticat cu coronavirus. Yaakov Litzman și soția lui sunt izolați la domiciliu Externe

Ministrul sănătății din Israel și soția sa au fost testați poztiv pentru noul coronavirus, sunt în carantină la domiciliu și se simt bine momentan. 

Yaakov Litzman este un apropiat al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, și obișnuiau să apară împreună pentru a oferi informații actualizate cu privire la răspândirea pandemiei și la noile măsuri de combatere a acesteia, scrie reuters.com.

S-a deschis o anchetă epidemiologică  în acest caz, iar cei care au intrat în contact cu cei doi soți, în ultimele două săptămâni, vor fi carantinați, de asemenea. 

Netanyahu a testat un negativ pentru COVID-19, luni, după ce s-a constatat că un consilier al său avea virusul. Premierul s-a autoizolat până miercuri seara, dar nu se știe încă dacă a intrat în contact cu Litzman.

Este posibil ca și șeful Consiliului de Securitate, Meir Ben-Shabbat, și directorul general al Ministerului Sănătății,  Moshe Bar Siman Tov, precum și alți câțiva înalți oficiali, să intre în carantina la domiciliu.

Israelul a raportat cel puțin 25 de decese și peste 6,000 de infectați, dintre care 95 se află în condiții grave, 81 dintre aceștia fiind intubați și 663 spitalizați.

Populația este izolată la domiciliu, ceea ce a dus la închiderea multor afaceri și la creșterea șomajului cu o rată de peste 24%.

Ministrul trăiește în Ierusalim, unde au fost probleme cu implemenatarea măsurilor necesare pentru a opri răspândirea COVID-19. Litzman este printre cei cu risc ridicat - născut în septembrie 1948, și având aproape 72 de ani.

Citeşte mai multe despre:   Israel,   coronavirus,   pandemie