Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul sirian al Afacerilor Externe: SUA sunt principalul jucător în violențele din Siria

Ministrul sirian al Afacerilor Externe: SUA sunt principalul jucător în violențele din Siria

Ministrul sirian al Afacerilor Externe reclamă Statele Unite pentru că încurajează violențele din Siria, scrie cotidianul The Independent.

Walid Muallem acuză SUA că încurajează rebelii să lupte împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Potrivit acestuia, americanii utilizează Siria pentru a contracara influenţa Iranului în Orientul Mijlociu şi au exagerat capacităţile nucleare ale Teheranului pentru a vinde arme ţărilor din Golful Persic.

Oficialul transmite SUA că dacă doresc să oprească Iranul, trebuie să înceapă cu Damasc. "Nişte emisari occidentali ne-au spus la începutul acestei crize că relaţiile între Siria şi Iran, Siria şi Hezbollah (libanez), Siria şi Hamas (palestinian) sunt elementele majore din spatele acestei crize", a adăugat Muallem.

Ministrul a reclamat că nimeni nu a explicat de ce este interzis pentru Siria să aibă relaţii cu Iranul când majoritatea ţărilor din Golf au relaţii foarte importante cu această țară. De asemenea, ministrul sirian acuză SUA de susţinerea ofensivei militare a rebelilor, furnizându-le echipamente de telecomunicaţii, catalogând aceste acțiuni ca o modalitate de susţinere a terorismului.

Ministrul respinge temerile privind o folosirea armelor chimice de către regimul Assad, afirmând că "responsabilitatea Guvernului este de a-şi proteja poporul său".

Citeşte mai multe despre:   Siria,   SUA