Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul slovac de Externe: Dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave

Ministrul slovac de Externe: Dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave

Un articol de: - 02 Sep 2015, 21:30
Ministrul slovac de Externe: Dacă nu oprim fluxul de migranţi, vor exista consecinţe grave Foto: english.republika.mk Externe

Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, aflat la la cea de-a patra ediţie a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Românei la București, a atras atenția că în timp ce “mii de refugiaţi intră în zona Schengen,”noi ne prefacem că nu este nimic în neregulă”. De asemenea el a declarat că autoritățile nu fac eforturi suficiente pentru a combate această criză cu care se confruntă întreaga Europă. “Mii de oameni intră în zona Schengen şi noi ne prefacem că nu este nimic în neregulă. Există mulţi oameni care profită de pe urma suferinţei altora. Astfel nu pot decât să constat că nu există eforturi suficiente din partea autorităţilor de a reglementa această situaţie”, a avertizat Miroslav Lajcak, potrivit  Mediafax.

El a precizat că prioritare în această criză sunt unt salvarea vieţilor persoanelor imigrante şi acordarea de ajutor corespunzător acestora, solicitând soluții imediate pentru rezolvarea acestei probleme.

De asemenea, Lajcak a aubliniat faptul că e nevoie de o strategie clară și că şi că “fiecare ţară în parte trebuie să se uite la ea însăşi pentru a vedea ce este în neregulă”, altfel vor exista consecințe grave.

”Strategia trebuie să aibă o abordare comprehensivă, care să rezolve concret problemele pe mai multe paliere, de la oferirea de ajutor umanitar, destructurarea reţelelor de traficanţi, până la combaterea problemelor din ţările de origine ale migranţilor, inclusiv combaterea terorismului”, a arătat acesta.

Ministrul slovac a adus lămuriri referitoare la afirmația Slovaciei că nu va accepta imigranți, spunând că afirmația a fost scoasă din context.

"N-am spus niciodată că o să primim numai creştini, dar preferăm creştinii din Siria, pentru că se pot integra. (...) Nu vom alege imigranţii în funcţie de religia lor. Religia nu reprezintă un filtru", a clarificat Miroslav Lajcak.

"Nu trebuie să închidem ochii că putem să-i distribuim şi că nu ne pasă cum trăiesc. Unde există o comunitate mare de musulmani, se integrează mai uşor", a mai adăugat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Slovacia,   Stiri Bucuresti,   imigranti