Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministrul ungar de Externe, un nou atac: Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta

Ministrul ungar de Externe, un nou atac: Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta

Un articol de: - 18 Sep 2015, 15:19
Ministrul ungar de Externe, un nou atac: Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta Externe

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat într-un interviu că  "anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi", precizând și că, în ultima vreme, "autoritatea premierului Victor Ponta a fost puternic zdruncinată".

Szijjarto spune, ironic, că "un politician european civilizat în secolul secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta".

Premierul Victor Ponta a spus miercuri, în ședința de Guvern, că România va face toate eforturile pentru a gestiona criza refugiaților și nu va ridica garduri ca Ungaria.

Șeful Executivului a continuat atacul împotriva Ungariei spunând că metode precum "câini de pază, garduri electrificate și armată" sunt de acum 100 de ani și este o rușine pentru Europa secolului 21. (Detalii AICI)

"Este clar că anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi. Aceasta poate avea două cauze. Politica internă românească nu este vestită pentru stabilitate, iar autoritatea şi poziţia primului ministru s-au zdruncinat foarte mult în ultima perioadă. Pe de altă parte, simt şi ei că e un test venit brusc (imigranţii - n.r.) din punct de vedere al aderării la spaţiul Schengen. Dacă eşuează aici, acest lucru poate decala aderarea cu mai mulţi ani. De aceea îşi varsă furia pe Ungaria. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta. Sâmbătă credeam că mai jos decât cancelarul Fayman nu poate ajunge un politician european pe tema imigraţiei, dar Ponta a reuşit, destul de repede. Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor, iar acum duce mai departe ceea ce a început acum câteva zile. De aceea noi am vrut să înmânăm o notă de protest către MAE român, dar au refuzat acest lucru, ceea ce este un gest cel puţin neobişnuit între două ţări vecine", a declarat Peter Szijjarto, potrivit Digi 24.

Ministrul ungar de Externe a mai spus că atitutinea lui Ponta arată că acesta lucrează la obstrucţionarea relaţiilor politice dintre cele două țări.

"Pentru Ungaria, România este partener strategic sau au trebui să fie. După Germania, România este ţara către care Ungaria are cele mai mari exporturi. Ceea ce văd acum este că primul ministru român lucrează la obstrucţionarea relaţiilor politice. Ceea ce este o mare problemă, contrară intereselor Ungariei şi României deopotrivă. Ca să nu mai vorbim de cele ale maghiarilor din România", a mai adăugat șeful diplomației de la Budapesta.

Atacurile între cei doi au început marți, imediat după ce ministrul ungar a precizat că Ungaria are  în vedere construirea unui gard la granița cu România. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   atac,   Ungaria,   migranti,   gard