Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministul rus de Externe, atac la adresa Occidentului: Ideologia orbeşte Europa. SUA pretind conducerea globală fără o viziune pe termen lung

Ministul rus de Externe, atac la adresa Occidentului: Ideologia orbeşte Europa. SUA pretind conducerea globală fără o viziune pe termen lung

Un articol de: - 22 Noi 2014, 14:16
Ministul rus de Externe, atac la adresa Occidentului: Ideologia orbeşte Europa. SUA pretind conducerea globală fără o viziune pe termen lung Foto: rt.com Externe

”Ideologia orbeşte Europa”, a declarat Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a lansat un atac dur la adresa Occidentului, acuzând SUA că pretind conducerea globală fără să aibă o viziune pe termen lung, pe care o sacrifică periodic în interes electoral.

El a acuzat o "minoritate agresivă" din rândul ţărilor membre UE, mânată de interese ideologice, care urmăreşte să înşface puterea în estul Europei, în loc să se concentreze pe problemele serioase cu care se confruntă Europa din cauza revoltelor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

"Exportul unei astfel de ideologii, fie că este democratică sau comunistă sau de alt tip, nu va duce la nimic bun", a avertizat el, adăugând că ideologia împiedică europenii să vadă unele probleme, despre care Rusia crede că trebuie rezolvate.

Rusia nu va rupe relaţiile cu Europa, dar nu se va întoarce pur şi simplu la situaţia de dinainte de criză, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează Russia Today.

"UE este cel mai mare partener al nostru. Nimeni nu se va împuşca în picior şi nu va respinge cooperarea cu Europa, dar toată lumea înţelege că nu va mai fi aceeaşi situaţie. Dar noi nu avem nevoie de ceea ce se întâmpla înainte. Situaţia era de genul «Rusia trebuie să facă aceasta şi aceasta», iar noi vrem să cooperăm de pe poziţii de egalitate", a declarat Lavrov.

Lavrov a acuzat și Statele Unite în special pentru că Washingtonul îşi armonizează tot mai mult politicile cu ciclurile electorale, în timp ce obiectivele pe termen lung sunt sacrificate pentru unele beneficii pe termen scurt şi pentru popularitate în rândul votanţilor.

"Noi nu putem accepta poziţia celor care ne spun: «Împăcaţi-vă cu aceasta. Toată lumea trebuie să sufere pentru că America are alegeri la fiecare doi ani şi nu trebuie să se facă nimic în legătură cu aceasta. Relaxaţi-vă şi acceptaţi situaţia ca atare». Nu merge. Noi nu o vom accepta pentru că miza este prea mare", a adăugat Lavrov.

Citeşte mai multe despre:   UE,   SUA